تخلف همراه اول و ایرانسل در تبعیت از مصوبه سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (شهریورماه ۹۱) موجب شد که ۱۴میلیارد تومان پول اضافی از جیب مردم به حساب اپراتورهای اول و دوم واریز شود؛ رقمی که طبق گفته حسن رضوانی- معاون نظارت رگولاتوری- هشتمیلیاردش متعلق به آوای انتظار همراه اول و ششمیلیارد تومان آن نیز در ارتباط با آهنگ پیشواز ایرانسل است.
به گزارش تسنیم، رگولاتوری در مصوبه سال گذشتهاش عنوان کرده بود که تعرفه آهنگهای پیشواز درنهایت ۳۰۰ تومان است و شرایطی را نظیر تغییر آهنگ به شکل رایگان در این مصوبه دیده بود که درنهایت بعد از تاخیر چهار و ۹ماهه توسط اپراتورهای ایرانسل و همراه اول از ۵۰۰ به ۳۰۰تومان رسید.
حال اگر رقم ۱۴میلیاردتومانی را که اضافه به جیب اپراتورها واریز شده بر مابهالتفاوت ۲۰۰تومانی تقسیم کنیم، میزان آهنگهای فعالشده در بازه زمانی حداکثر ۹ماهه به دست میآید.
حال اگر رقم ۱۴میلیاردتومانی را که اضافه به جیب اپراتورها واریز شده بر مابهالتفاوت ۲۰۰تومانی تقسیم کنیم، میزان آهنگهای فعالشده در بازه زمانی حداکثر ۹ماهه به دست میآید.
بر این اساس، اپراتورها ۷۰میلیون آهنگ پیشواز را از سال گذشته و بعد از مصوبه شهریورماه رگولاتوری فعال کردهاند که سهم همراه اول از این میزان، فعالسازی ۴۰میلیون آوای انتظار خارج از تعرفه و ایرانسل نیز فعالسازی ۳۰میلیون آهنگ پیشواز ۵۰۰تومانی بوده است.
به نظر میرسد هر دو اپراتور با تاکیدات رگولاتوری در نظر دارند که این اضافه دریافتیها را به مشترکان خود بازگردانند. شیوه بازگرداندن اضافه دریافتیها نیز بعد از بررسی میزان حق مشترکان از این سرویس مشخص میشود که به گفته مدیرعامل همراه اول قطعا پرداختها به شکل نقدی نیست و به مشترکان اجازه استفاده از آوای انتظار رایگان داده میشود.
اما حالا معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ارائه گزارش تخلف دو اپراتور تلفن همراه به سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر اضافه دریافت از مشترکان بابت سرویس «آهنگ پیشواز» خبر میدهد. حسن رضوانی در گفتوگو با مهر، گفته: این اضافه دریافتها باید به مشترکان بازگردانده شود. درواقع براساس نامه و دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این مبالغ باید به مشترکان برگردانده شود.
او ادامه داد: در اینباره طی مذاکرات صورتگرفته با اپراتور ایرانسل، این اپراتور متعهد شده است که این مبلغ را بازگرداند و اپراتور همراه اول نیز تاکنون تضمینی در این زمینه ارائه نکرده است. به همین دلیل گزارش این تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است. کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات در تاریخ ۵/۶/۱۳۹۱ مصوبهای داشت که براساس آن سقف تعرفه خرید هر آوای پیشواز با مدت اعتبار ۳۰ روز ۳۰۰ تومان تعیین شده است. اما همراه اول هر آوای انتظار خود را با مدت اعتبار ۳۰ روزه، ۵۰۰ تومان ارائه میکند که برخلاف دستورالعمل رگولاتوری و بیشتر از سقف مصوب است.
در زمان مطرح شدن این موضوع مسئولان دولتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیران خصوصی همراه اول هر یک توجیهاتی برای خود داشتند. آنها برای تعیین تکلیف این موضوع منتظر یکدیگر بودند و این انتظار آنقدر طولانی شد که سرانجام با ورود دیوان محاسبات کشور، کار برای مسئولان رگولاتوری و مدیران همراه اول بسیار گران تمام شد. روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، نیز براساس گزارش بهدستآمده اقدام شرکت همراه اول در افزایش تعرفه آوای پیشواز از مبلغ سههزار ریال به پنجهزار ریال را برخلاف مصوبه ۱۴۷ تاریخ پنج شهریور ۱۳۹۱ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات دانست و پرونده گرانفروشی ۱۰ماهه را بست. نکته قابل توجه این بود که دیوان محاسبات مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را به کوتاهی در انجام وظیفه متهم و پرونده آن را به دادسرای دیوان ارسال کرد.