کلمه- گروه خبر: علی مطهری نماینده مردم تهران در سخنانی در زمان بررسی کابینه روحانی در صحن علنی مجلس، گفت: نباید به گونه ای عمل کنیم که این گونه استنباط شود که در ایران معترض و مخالف به رسمیت شناخته نمی شود و بوی تفتیش عقاید به مشام برسد، به گونه ای سخن نگویم که گویی اختناق در کشور وجود دارد و با تکیه بر برخی عقاید رهبری آنرا آن طور که به نفع خودمان است استفاده کنیم و این گونه استنباط شود که اصل ولایت فقیه در دموکراسی در تضاد است در حالی که نظریه ولایت فقیه در حقیقت ضد استبداد و یک ایدولوژیک محسوب می شود.
وی در این سخنان همچنین به اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات سال ۸۸ پرداخت و گفت: محل بحث این است که اگر در یک انتخابات اعتراضی داریم آنگاه که مرجع و داور قانونی که شورای نگهبان است رای خود را صادر کرد به این رای تمکین کنیم حتی اگر قانع نشده باشیم، تاکید رهبری هم بر این نکته است و اشکال ما به رفتار موسوی هم این است که چرا به قانون تمکین نکردید. اگر که وی می گفت من همچنان اعتراض دارم اما به داوری شورای نگهبان تمکین می کنم هیچ اشکالی بر رفتار او وارد نبود و احیانا امروز رییس جمهور کشور بود.
مطهری البته اشاره ای به این نکرد که میرحسین موسوی و مهدی کروبی همه راه های قانونی برای رسیدگی به تقلب انتخاباتی را طی کرده و خواستار رسیدگی به آن شده بودند.
وی سپس ادامه داد: پس محل بحث این نیست که کسی حق اعتراض به نتیحه انتخابات را دارد یا ندارد، محل نزاع این نیست که اگر کسی اعتراض داشت می تواند راهپیمایی آرام داشته باشد یا نه، زیرا تکلیف این مسائل را قانون اساسی ما معلوم کرده است.
علی مطهری با حمایت از وزیران پیشنهادی در رد سخنان مخالفان گفت: پس مقصود برخی نمایندگان که می گویند موضع وزرای پیشنهادی در مورد حوادث ۸۸ باید روشن باشد این است که اگر آنها جزو معترضین بودند نباید بعد از اعلام نظر شورای نگهبان همچنان به اعتراض خود ادامه داده و احیانا به آشوب های خیابانی دامن زده باشند. والامقصود این نیست که حق اعتراض یا راهپیمایی نداشته اند.
وی ادامه داد: با این نگاه روشن است که هیچ یک از وزاری پیشنهادی چنین رفتاری در سال ۸۸ نداشته اند و آنها از هرگونه فتنه گری بری هستند، و نباید این مساله را بهانه ای برای حذف آنها قرار داد. اگر کسانی مدعی هستند که در بین وزرای پیشنهادی چنین افرادی وجود دارد دلیل بیاورند.
نماینده مردم تهران در حمایت از وزیران روحانی اظهار داشت: یکی از دلایل موافقت من با کابینه پیشنهادی تخصص و تجربه اکثریت آنها است، به نحوی که برخی از آنها چون آقای نعمت زاده و زنگنه در حوزه کاری خود یگانه باشند، در جلساتی که نمایندگان با وزار داشتند به وضوح احساس می شد که وزرای پیشنهادی در سطح بالاتری از وزرای دولت های نهم ودهم هستند گرچه یکی دو تا از وزرای پیشنهادی پایین تر از تراز این کابینه قرار دارند.
وی با بیان اینکه پیروزی گفتمان اعتدال در انتخابات اخیر نعمتی است که خداوند به انقلاب ارزانی داشته که از آن را افراط و تفریط ها مصون بدارد، گفت: این نعمت را قدر بشناسیم و با تعصبات گروهی و کینه های شخصی کفران نعمت نکنیم و اکنون که به ارزیابی وزرای پیشنهادی می پردازیم از جاده انصاف و عدالت خارج نشویم و صرفا مصالح اسلام و ملت را ملاک قرار دهیم و به رای و انتخاب مردم احترام بگذاریم.
مطهری در ادامه تصریح کرد: برخی نمایندگان موضعگیری صریح وزاری پیشنهادی در خصوص فتنه ۸۸ و محکوم کردن آن را شرط رای اعتماد به آنها دانستهاند، گرچه با اعتماد به رییس جمهور و اطلاعاتی که مراجع ذی صلاح اعم از قوه قضاییه و وزارت اطلاعات در اینباره در اختیار ایشان قرار دادهاند، چنین اعلام موضعی ضروری به نظر نمیرسد و ممکن است این شرط گذاری ناشی از رقابتهای سیاسی و هواهای نفسانی و تحمیل گزینه مورد نظر خود به رییس جمهور منتخب تصور شود اما این درخواست اعلام موضع به خودی خود و قطع نظر از این احتمالات حق نمایندگان است تا از این جهت آسوده خاطر شوند.
وی با اشاره به انتخابات ۲۴ خرداد و پیام این انتخاب ادامه داد: برخی مخالفان از جاده انصاف خارج شده و به جای نقد علمی و کارشناسی به تخریب این و آن پرداختند اکر کسانی از انتخاب مردم ناراحتندو اینکه بعد از ۴ سال تخریب آقای هاشمی و ندادن فرصت دفاع به ایشان به کاندیدای مورد نظر او رای دادند عصبانی هستند بهتر است به جای توهین به ایشان به اسیب شناسی رفتار و افکار خود بپردازند.