کلمه – گروه خبر: شرکت آب و فاضلاب استان تهران در اطلاعیهای نسبت به تداوم افزایش مصرف آب در تهران ابراز نگرانی کرد؛ در صورت ادامه روند افزایش دما در روزهای آتی، نگرانیهایی در خصوص تأمین آب در تهران به وجود خواهد آمد.
به گزارش ایلنا، گزارشهای سازمان هواشناسی از تداوم افزایش دمای هوا در تهران تا ۴۰ درجه سانتیگراد حکایت دارد که این مسئله افزایش مصرف آب را در پی خواهد داشت؛ این در حالی است که ظرفیت منابع سدها، شبکه توزیع و حجم مخازن آب تهران، توان این افزایش ناگهانی را ندارد.
این اطلاعیه میافزاید: مصرف آب در تهران طی روزهای اخیر تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب افزایش یافته است که در صورت ادامه روند افزایش دما در روزهای آتی، نگرانیهایی در خصوص تامین آب در تهران به وجود خواهد آمد.
در پایان این اطلاعیه، شرکت آب و فاضلاب استان تهران ضمن اعلام اینکه تمامی امکانات خود را برای مدیریت این وضعیت به کار خواهد بست، از یکایک شهروندان تهرانی خواسته است تا با مسئولیتپذیری و رعایت الگوی مصرف آب، خدمتگذاران خود را در طول روزهای گرم پیش رو در مقابله با کمبود آب یاری کنند.
در همین باره مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: اصراف در مصرف آب به افت فشار و کم آبی در تابستان منجر خواهد شد.
مهدی ثمره هاشمی، مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، کیفیت آب تهران را از لحاظ بهداشتی مطلوب دانست و گفت: آب شهر تهران از لحاظ کیفیت با آبهای شهرهای کل دنیا رقابت میکند و فاقد هر گونه میکروب است.
وی ادامه داد: بنده با اطمینان خاطر به شهروندان تهرانی میگویم بدون هیچ گونه نگرانی و بدون استفاده از دستگاههای تصویه یا آبهای بسته بندی میتوانند از آب شرب استفاده کنند.
هاشمی در خصوص کیفیت آب درمناطق مختلف کلان شهر تهران گفت: کیفیت آب در مناطق مختلف کمی متفاوت است ولی با اتمام پروژه خط کمربندی که دورشهر کشیده خواهد شد این تفاوت هم از بین خواهد رفت البته این پروژه به دلیل عظیم بودن و هزینه بر بودن زمان بر است.
وی با اشاره به کیفیت آب پردیس، رودهن و جاجرود افزود: یک خط انتقال آب در نواحی ذکر شده در حال اجرا است که تا دوماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و کیفیت آب این مناطق تامین خواهد شد.
مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور در خصوص سرانه مصرف روزانه کشور گفت: سرانه مصرف آب در کشورهای مختلف بنا به فرهنگ، آیین و رسوماتشان متفاوت است ونباید انتظار داشته باشیم سرانه مصرف ماهم با دیگر کشورها یکی باشد، ما با کاهش مصرف ۵۰ لیتر در روز و رسیدن به ۱۳۰ لیتر مصرف روزانه میتوانیم بدون مواجه شدن با مشکل خاصی نیاز کشور را تامین کنیم.
هاشمی با اشاره به هدر رفت آب در شبکهها افزود: تصویه خانهها باید بهینهسازی شوند و نیز استفاده از دور فشانها، شیرهای اهرمی، پدالی، الکترونیکی، دقت در نوع لباسشویی، ظرفشویی، نوع دوش حمام و دقت در تجهیزات مورد استفاده در منازل میتوانند در پایین آمدن سرانه مصرف آب موثر باشند.
وی در پایان متذکر شد: با توجه به کم آبی، پایین بودن بارندگی و خشکسالی در صورت مصرف بی رویه مردم و استفادههای غیرضروری از آب شرب با افت فشار و سهمیه بندی تابستان را خواهیم گذراند.