سیداحمد خاتمی که بیشترین خشونت کلامی را در سخنان خود دارد، می گوید: ائمه جمعه باید برای مردم این موضوع را تبیین کند که انتخابات محل کینهتوزی سیاسی نیست بلکه یک جشن سیاسی حضور است؛ البته این بدان معنا نیست که رقابتی وجود نداشته باشد ولی این رقابت باید در راستای فرهنگ اسلامی باشد. کاندیداها و طرفداران آنها نیز نباید به تخریب یکدیگر بپردازند و آنچه که در این زمینه مهم است، فرهنگ بعد از انتخابات است.
سیداحمد خاتمی طی چند روز گذشته مرتب در حال اظهار نظر کردن است و حال می گوید: یکی از مهمترین وظایف ائمه جمعه در زمان برگزاری انتخابات، تلاش برای برپایی باشکوه انتخابات با حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای است.
به گزارش ایسنا، سیداحمد خاتمی، با بیان اینکه “حضور باشکوه مردم در پای صندوقهای رای نشانه بیعت مجدد آنها با نظام اسلامی است”، گفت: ائمه جمعه نمیتوانند در این ارتباط بیطرف باشند، چراکه موضوع انتخابات مربوط به اصل نظام است و باید از تریبون نماز جمعه معیارهای کاندیدای اصلح را برای مردم تبیین و در واقع مردم را در این ارتباط راهنمایی کنند.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: البته در هیچ انتخاباتی تریبون نماز جمعه نباید به تریبون ستادهای انتخاباتی یا ابزار این کاندیدا و آن کاندیدا تبدیل شود.
خاتمی با تاکید بر اینکه “ائمه جمعه باید معیارهای کاندیدای اصلح را بیان کنند، بدون اینکه نام کاندیدای خاصی از این تریبون اعلام شود”، درباره نقش ائمه جمعه در کاهش تنش سیاسی در جامعه در زمان برگزاری انتخابات اظهار کرد: ائمه جمعه میتوانند با تبیین و ترویج فرهنگ صفا، صمیمیت و برادری در راستای کاهش تنش سیاسی و ایجاد وحدت در جامعه موثر باشند.
وی در تشریح مفهوم فرهنگ بعد از انتخابات گفت: فرهنگ بعد از انتخابات این است که کاندیداها پس از انتخابات، رقابت را تمام شده بدانند و بر ادامه رفاقتها تاکید کنند. کاندیداها و هواداران آنها باید بپذیرند که فضای بعد از انتخابات با فضای دوران تبلیغات متفاوت است و بعد از انتخابات باید نتیجه رای مردم را بپذیرند، به قانون تمکین و در راستای افزایش وحدت در جامعه تلاش کنند و امامان جمعه نیز در ترویج چنین فضایی نقش مهمی دارند.