“حسن رسولی” در یادداشتی در روزنامه بهار نوشت:
انتظار آقای روحانـــی و سازمان رای ایشان از رای اعتماد مجلس به هیات وزیران پیشنهادی در حد مطلوب برآورده نشد. روحانی در نطق منظم، جدی و طولانی لحظات پایانی اخذ رای، شرایط کشور را تشریح و تقریبا درباره تکتک وزرا بهتفضیل صحبت کرد. البته درباره تعدادی مانند آقای زنگنه به حق با تاکید بیشتر صحبت و اعلام کرد که انتظار رای اعتماد صددرصدی از مجلس را دارد. حتی عنوان کرد مردم در ۲۴خرداد خالق حماسه سیاسی بودند و امروز هم مجلس میتواند این حماسه را تکمیل کند. باوجود همه این اقدامات و رایزنیهای پیدا و پنهانی که روحانی قبل از نهایی کردن کابینه با مراجع، مراکز، اشخاص و جریانات تاثیرگذار داشت و سعی کرد که در چیدمان دولت در قالب فرم و چارچوب فراجناحی، نمایندگانی از همه نحلههای فکری و سیاسی در کابینه داشته باشد و در حوزه سیاست نیز انعطاف قابل توجهی از خود نشان داد اما به جز حوزه اقتصادی و تولیدی و همچنین وزارت خارجه که وزرا رای اعتماد گرفتند، در سه حوزهای که عمده سازمان رای آقای روحانی یعنی فرهنگیان، دانشجویان و تحولخواهان انتظار داشتند که از طریق سیمای کابینه مطالباتشان محقق شود با حذف آقایان میلیمنفرد، نجفی و سلطانیفر که هیچ احتمالی از قبل داده نمیشد توسط مجلس حذف شوند این بخش مورد همراهی قرار نگرفت.
ترکیب کابینه در مجموع با وجود بعضی از موارد ترکیب موزون، توانمند و معتبری است اما با افتادن سه وزیر اراده آقای روحانی که بنا دارد از لحظات و دقایق مورد مسئولیت استفاده کند و دولت را سریعتر تشکیل دهد لطمه خورد. صحنه بسیار زیبا و اعتمادآمیزی در چهار روز پخش مستقیم از مذاکرات مجلس ارائه شد که مردم از نزدیک در جریان وقایع قرار گرفتند اما متاسفانه به نظر میرسد کابینه روحانی با یک تیم تشکیلاتی از قبل طراحی شده مواجه شد و نتوانست رای اعتماد سه وزیر خود را بگیرد. حذف این سه نفر را فقط محصول تلاشهای اقلیت ۳۰، ۴۰نفره رادیکال مجلس میبینم. کانون اصلی تاثیرگذاری این تعداد هستند اما به نظر میرسد در یک کار تشکیلاتی توانستند به صورت واحد و هماهنگ و برخلاف برخورد صادقانه و خوشبین روحانی عمل و تصمیمگیری کنند. با یک محاسبه فنی و سیاسی مجموعه نیروهای اصولگرای مجلس به تصمیمگیری رسیدند. نجفی یک رای کم داشت اما هجمه سنگین طراحی شده علیه او نشان داد نسبت به آموزشوپرورش و شخص آقای نجفی حساسیت بیش از دیگران است. مشخص شد تعلیم و تربیت و پرورش افکار عمومی جوانان و نوجوانان برای جریان اکثریت مجلس مهم بوده و در واقع تنگه احد را از دست ندادند و موفق شدند در عملی زیرکانه، دقیق و تشکیلاتی دولت آقای روحانی را از این سه وزارتخانه کلیدی در آستانه سال تحصیلی و در زمانی که بهرهبرداران از خدمات این سه وزارتخانه آماده میشوند، محروم کنند.
روحانی برای تعامل با مجلس از تمام ظرفیتها استفاده کرد. او بیشتر از روسایجمهوری قبلی روانشناسی مجلس را میشناسد؛ زیرا پنج دوره در مجلس بوده است. علاوه بر این، ایشان برخوردار از یک کادر وسیع از ادوار نمایندگان مجلس و نمایندگان فعلی است و همه ظرفیتهای در اختیار تحولخواهان در کنار ایشان قرار دارد. توانمندیهای آقای روحانی مانند تسلط در امر خطابه، استفاده از ادبیات فاخر و متقاعدکننده، برخورد صمیمی و منعطف و اقرار چندینبار به جایگاه قانونی مجلس و برخلاف دور پیشین اعلام همراهی با مجلس و تنظیم روابط مجلس و دولت نیز از دیگر ویژگیهای این چند روز ایشان و دولت است که به روحانی درباره تعامل با مجلس نمره خوب میدهد. اما پاسخ طرف مقابل متناسب با خواست ملی، توقع و سرمایهای که روحانی در این تعامل صرف کرد نبود و مجلس نمره منفی میگیرد.