تذکر کتبی از پرکاربردترین ابزار نظارتی نمایندگان مجلس است تا مسئولان اجرایی متوجه نقایص و مشکلات حوزه کاری خود شوند و در مقام اصلاح برآیند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، براساس ماده ۲۰۸ آیین نامه داخلی مجلس، در کلیه مواردی که نماینده یا نمایندگان مطابق اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، از رئیس دولت یا وزیر درباره یکی از وظایف آنان حق سؤال دارند، می توانند درخصوص موضوع موردنظر به رئیس دولت و وزیر مسؤول کتباً تذکر دهند، هیأت رئیسه مجلس خلاصه تذکر را در جلسه علنی مجلس قرائت و متن کامل تذکر را به رئیس دولت یا وزیر مربوط ابلاغ میکند.
نمایندگان از آغازین نشست مجلس نهم در ۷ خرداد ۹۱ تا ۲۹ اردیبهشت ۹۲، جمعاً ۴۹۴۳ تذکر به اعضای هیئت وزیران دولت دهم دادند که از این میان رئیس دولت بیشترین و وزیر اطلاعات کمترین تذکر را دریافت کردند.
بیشترین فراوانی این تذکرات را، حوزههای مدیریت اجرایی کلان کشور، راهسازی، پرداخت مطالبات و حقوق بازنشستگان، تقسیمات کشوری، احداث سد و تأمین آب، تأمین و توزیع کود شیمیایی و نهادههای دامی و کشاورزی و بازار محصولات، استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی و معلمان پیشدبستانی، قیمت کالاهای اساسی وسایر مسائل اقتصادی شامل میشود که جزئیات آن در نمودار زیر به صورت تطبیقی آمده است.