کلمه- گروه خبر: هر چند احمدی نژاد روز گذشته تا جایی که توانست مجلس را زیر سوال برد و طرح اصلاح قانون انتخابات را خلاف قانون اساسی دانست، اما رییس مجلس میگوید: در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری بحثهای حاشیهای زیادی مطرح است که برخی از آنها مبنای حقوقی جدی ندارد، اما نگرانیهایی را دامن زده است.
علی لاریجانی در نشست خبری خود که صدا و سیما از پوشش خبری آن خودداری کرد، در ارزیابی از اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری گفت: قائل به این نیستیم که اصلاح قانون انتخابات به مجمع تشخیص برود. به نظر شورای نگهبان احترام میگذاریم و آن را قبول داریم.
برخلاف احمدی نژاد که این طرح را مغایر با آزادی های عمومی می داند، علی لاریجانی معتقد است که ما این قانون را برای صیانت از آزادیها تدبیر کردهایم تا با آرامش انتخابات برگزار شود و از سلامت قوی برخوردار باشد.
وی در خصوص صحبتهای روز گذشته احمدی نژاد در ارتباط با مجمع تشخیص مصلحت مبنی بر اینکه این مجمع فقط برای مسائل کلان تصمیم میگیرد که این مواردی نادر است، باید گفت وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی آمده است، اعضای این مجمع بر اساس تدبیر مقام رهبری انتخاب میشوند که وظیفهشان تدوین سیاستهای کلی نظام است، برخی موارد کاری مجمع تشخیص نیز رسیدگی به معضلات است که در صورت وجود معضلات، آن موارد در مجمع تشخیص مصلحت مورد رسیدگی قرار میگیرد.
رییس مجلس در پاسخ به سوالی که به تغییرات اخیر در کابینه اشاره داشت، گفت: پس از اظهارات اخیر مقام رهبری درباره عدم اظهارنظر روسای قوا نسبت به یکدیگر در رسانهها، علاقهای به پاسخ به این سوال ندارم.
به گزارش خبرآنلاین، اگرچه قرار بود نشست خبری رئیس مجلس از شبکه خبر، شبکه العالم و رادیو ایران به طور مستقیم پخش شود، اما تا کنون فقط شبکه العالم با ترجمه عربی مشغول پخش این نشست است و شبکه خبر مشغول پخش برنامه های روزمره خود است.
وی در خصوص تصمیم احمدی نژاد برای ادغام وزارت راه و ارتباطات گفت: ابقای وزیر برای یک وزارتخانه بایداز طریق قانون و توسط مجلس انجام شود و مجلس باید در این باره تصمیمگیری کند. ولی اصالتا این دو وزارتخانه با یکدیگر نسبتی ندارند و بنده موافق این ادغام نیستم.
لاریجانی با اشاره به سخن دیروز احمدی نژاد که گفته بود عده ای فکر کرده اند، زمان قاجار است، ادامه داد: درباره قیاس مجلس نهم با دوره قاجار، نمیدانم این سخن از چه منظر بیان شده است، ولی اگر هدف این باشد که حضور مدرس در مجلس موجب شکلگیری مجلس آزاد شده بود این خود یک نقطه قوت برای مجلس در دوره قاجار است و اصلا پارلمان در این دوره آزاد بود. شاید قیاس مجلس نهم با دوره قاجار به دلیل این جمله مرحوم مدرس باشد که گفته بود “مجلس باید در همه امور تصمیمگیر باشد” امام خمینی نیز در جملهای مشابهی فرمودند “مجلس در راس همه امور است” بنابراین شاید از این منظر مجلس نهم با مجلس دوره قاجار مقایسه شده باشد.