۱۳۹۲ بهمن ۱۰, پنجشنبه

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 10 بهمن، 30 ژانویه


































حملات نوبتی برادران لاریجانی به احمد شهید صادق لاریجانی: گزارش احمد شهید پر از دروغ است

رئیس قوه قضاییه ایران در جلسه‌ای به مناسبت دهه گرامیداشت سالگرد انقلاب ایران، سخنان مبسوطی درباره نظام جمهوری اسلامی و موازین آن و معیارهای دوگانه‌ی غربی‌ها در برخورد با قوانین داخلی کشورها بیان کرده است.
مشروح سخنان صادق آملی لاریجانی در خبرگزاری "مهر" منتشر شده است. او در بخشی از اظهارات خود به آمریکایی‌ها تاخته و گفته است: «بربر و متوحش کسانی هستند که از هزاران کیلومتر آن طرف‌تر به افغانستان لشکرکشی می‌کنند، کاروان شادی مردم را بمباران می‌کنند، زن و کودک را به خاک و خون می‌کشند، در عراق هزاران انسان بی‌گناه را قتل عام می‌کنند و در فلسطین و بحرین شریک جرم‌اند و در ویتنام نیز آن جنایت‌ها را مرتکب شدند.»
بخش عمده سخنان لاریجانی در واکنش به گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، بیان شده است. او در پاسخ به انتقادهای صورت گرفته از مجازات اعدام علیه قاچاقچیان مواد مخدر، به وجود این مجازات در قوانین بسیاری از کشورها از جمله آمریکا اشاره کرده و افزوده است: «اما آنها با چنین فشارهایی از سوی مدعیان حقوق بشر مواجه نیستند.»
"اعمال فشار بر ایران با گزارش‌های مغرضانه"
رئیس قوه قضاییه ایران مدعی شد که گزارش‌های "مغرضانهِ" در باره وضع حقوق بشر در ایران برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی است.
صادق لاریجانی، گزارش جدید احمد شهید مبنی بر این که قضات جمهوری اسلامی بر اساس گزارش نهادهای امنیتی تصمیم می‌گیرند، رد کرده و آن را دروغ خوانده است: «معنای این ادعا آن است که در دستگاه قضایی، قضات مختلف در دادسراها و دادگاه‌ها خود هیچ تحقیقی انجام نمی‌دهند که دروغ بودن آن چنان واضح است که نیاز به توضیح ندارد.»

او هم‌چنین گفت که استنباط نادرست از قوانین ایران، موجب برخی درخواست‌های غیرقانونی از سوی گزارشگر ویژه شده است: «در آن گزارش تغییر برخی از قوانین کشور به دلیل ابهام آنها درخواست شده بود و یکی از موارد ابهام، مجازات جرم توهین بود.»

لاریجانی تصریح کرده است که درقوانین ایران، مصداق جرم توهین "فحش و الفاظ رکیک" یا "هر امری که موجب تخفیف یا تحقیر شود" ذکر شده و ابهامی در کار نیست.
صادق آملی لاریجانی افزوده است که بیشتر مواد مندرج در گزارش‌های حقوق بشری مربوط به ایران، معمولا به "اظهارات چهره‌های ضد انقلاب و مخالفان جمهوری اسلامی" استناد می‌کنند. او بر این اساس، گزارش‌های حقوق بشری در باره ایران را یک‌سویه و جانبدارانه دانسته است.
محمد جواد لاریجانی: احمد شهید  "احمق شریر" است!
پیش از این، محمد جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، احمد شهید را "احمق شریر" خوانده بود. برادر صادق لاریجانی در مراسم "رونمایی از گزارش وضعیت حقوق بشر در آمریکا" در دانشگاه تهران روز سه‌شنبه ۸ بهمن گفت: «در گزارش شخص احمق شریر گفته شده که ۴ نفر در ایران قرار است اعدام شوند و در طی این گزارش ۴ هزار نامه برای ما آمد که این ۴ نفر را اعدام نکنید. اما این چهار نفر عضو پژاک بودند. یکی جلوی نانوایی ۲ نفررا ترور کرد یک نفر دیگر خانه‌ای را منفجر کرد. نفر سوم با اسلحه به کسی حمله کرده بود و نفر چهارم در خانه‌ای مملو از آرپی‌جی و بمب دستگیر شده بود.»
جواد لاریجانی تاکید کرد که مدافعان حقوق بشر، آلوده به تحرکات تروریستی هستند: «مدافع حقوق بشر عنوان جعلی است و در اسناد سازمان ملل متحد هیچ پایه‌ای ندارد. ما در اسناد سازمان ملل متحد چنین عنوانی نداریم.»
اعدام دو زندانی عرب
به موازات دفاع برادران لاریجانی از مجازات اعدام، روز چهارشنبه ۹ بهمن، دو زندانی عرب به نام‌های هاشم شعبانی‌نژاد و هادی راشدی اعدام شدند.
سازمان عفو بین‌الملل چندی پیش با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وضعیت این دو زندانی ابراز نگرانی کرده بود.

این دو همراه با محمدعلی غفوری‌نژاد، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه در سال ۱۳۹۰ دستگیر و در تابستان ۱۳۹۱ با اتهاماتی چون "محاربه" و "اقدام علیه امنیت ملی" به مجازات اعدام محکوم شدند. در‌‌همان سال اعترافات تلویزیونی هاشم شعبانی‌نژاد و هادی راشدی پخش شد.

۱۳۹۲ بهمن ۲, چهارشنبه

۱۵۰ نماینده مجلس خواستار افشای جزئیات توافق ژنو شدند

اعتراض‌ها به توافق‌های هسته‌ای ژنو شدت می‌گیرد. یک نماینده مجلس، توقف غنی‌سازی ۲۰درصدی را به مردم تسلیت گفته است. ۱۵۰ نماینده نیز با امضای نامه‌ای به رئیس مجلس، خواستار توضیح دولت درباره متن توافق‌ها شده‌اند.


اعتراض و انتقاد به توافق‌های ژنو که سرانجام منتهی به توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم شد، روز به روز شدت بیشتری می‌گیرد. در حالی که حسن روحانی در سفر به خوزستان دستیابی به این توافق‌ها را "تسلیم قدرت‌های بزرگ در برابر ملت بزرگ ایران" ارزیابی کرده بود، روز سه‌شنبه (۲۱ ژانویه، ۱ بهمن) حمید رسایی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ضمن سخنرانی در مجلس گفت: «من ابتدا روز ۳۰ دی ماه ۱۳۹۲ را تسلیت می‌گویم. روزی که دسترنج دانشمندان هسته‌ای متاسفانه به این شکل از بین می‌رود و ما علی‌رغم این‌که نمایندگان مردم هستیم فعلا مامور به سکوت شده‌ایم.»
تاکید حمید رسایی بر این که نمایندگان مردم در مجلس "مامور به سکوت" شده‌اند، می‌تواند اشاره‌ای به اظهارات پیشین علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران باشد. آقای خامنه‌ای تا کنون چند بار تصریح کرده است که تیم هسته‌ای مورد حمایت اوست و انتقاد به این تیم قابل‌قبول نیست.
اما نزدیک به دو هفته پیش از حصول توافق در ژنو و تعطیل غنی‌سازی ۲۰درصدی اورانیوم، روز ۱۹ دی‌ماه امسال محمود نبویان عضو "جبهه پایداری" مدعی شد که آقای خامنه‌ای در دیدار با سران قوا "به تفاهم‌نامه ژنو ایرادهای اساسی گرفته" و اعلام کرده است که "این تفاهم‌نامه استقلال نظام را هدف گرفته است".
دفتر رهبر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده که کسی حق ندارد از آیت‌الله خامنه‌ای نقل قول کند. برخی نقل قول‌های مقامات دولتی و نمایندگان مجلس نیز تا کنون در سایت رسمی آقای خامنه‌ای تکذیب شده است. اما با گذشت نزدیک به دو هفته از طرح ادعاهای محمود نبویان، هنوز منابع نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی برخوردی با این سخنان نکرده‌اند. برخی منابع داخلی، سکوت دفتر آقای خامنه‌ای را نشانه‌ی تایید خاموش اظهارات نبویان ارزیابی می‌کنند.
صالحی: برخی انتقادها وارد است
مخالفت اصول‌گرایان با تلاش دولت روحانی برای حل مناقشه اتمی و پایان دادن به تحریم‌های بین‌المللی، از مدت‌ها پیش آغاز و همواره تشدید شده است. اندکی پس از حصول توافق ژنو علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و سرپرست سازمان انرژی اتمی، با شرکت در بخش خبر شامگاهی شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی ایران کوشید به برخی پرسش‌ها درباره این توافق‌ها پاسخ دهد.
صالحی در مورد توقف غنی‌سازی ۲۰درصدی توضیح داد: «... ما پذیرفتیم که برای ۶ ماه از تولید اورانیوم ۲۰درصد پرهیز کنیم. برای این کار باید اتصال آبشارها را مهروموم می‌کردیم که ابتدا در نطنز و سپس در فردو انجام شد.»
معاون حسن روحانی درباره نیروگاه آب‌سنگین اراک نیز گفت: «... قرار شد که آب‌سنگین به رآکتور اراک منتقل نشود که البته اکنون اصلا وقت ‌آن نیست. دیگر آن‌که سوخت به این مجتمع منتقل نشود که آن هم ضرورتی نداشت. بازرسان از انبارهای رآکتور آب سنگین اراک بازدید کردند.»
علی‌اکبر صالحی در بخشی دیگر از توضیحات خود در رابطه با سروصدای زیادی که بر سر توافق‌نامه‌ی ژنو به‌راه افتاده است، گفت: «غربی‌ها اکنون تلاش می‌کنند که اجماع داخلی ما را از بین ببرند و الان جای متفرق شدن ما نیست. ما باید در جهت اجماع برویم، اما این در جهت نقد نشدن نیست. برخی از نقدها که انجام شده وارد است و باید حواسمان باشد که بیشتر اشتباه نکنیم. اگر نقدها در جهت اصلاح امور باشد حتما مثبت است.»
نامه نمایندگان به علی لاریجانی
نمایندگان اصول‌گرای مجلس، در روزهای اخیر کوشیده‌اند با امضای نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی او را به تشکیل نشست مشترکی با مقامات دولتی وادار کنند. به‌گفته محمد سلیمانی نماینده تهران، تاکنون ۱۵۰ تن از نمایندگان مجلس نامه مزبور را امضا کرده‌اند.
نمایندگان در این نامه خواستار آن هستند که دولت اطلاعات مربوط به توافق‌های ژنو و وضعیت سوریه را به‌صورت شفاف و دقیق در اختیار مجلس قرار دهد. نماینده تهران افزوده است که امضاکنندگان نامه به پنهان‌کاری تیم هسته‌ای اعتراض دارند و خواستار اصلاح این رویه شده‌اند.
همزمان با اظهارات سلیمانی سایت "فرارو" به نقل از "سید حسین نقوی حسینی" سخن‌گوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گزارش داد که "هیئت تخصصی نظارت بر اجرای توافق‌نامه هسته‌ای" در این کمیسیون تشکیل شده است. به گفته نقوی حسینی، علاء‌الدین بروجردی، اسماعیل کوثری، وحید احمدی، محمدرضا محسنی ثانی و ۴ نفر دیگر به عنوان متخصصان هسته‌ای مجلس در این کمیسیون عضویت دارند.
همراهی رسانه‌ها با معترضان
رسانه‌های وابسته به اصول‌گرایان تندرو همصدا با منتقدان توافق‌های ژنو، این توافق‌ها را شکستی برای نظام جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند. روز دوشنبه (۲۰ ژانویه، ۳۰ دی) روزنامه "وطن امروز" صفحه نخست خود را به نشانه اعتراض به توافق‌های ژنو سیاه کرد و در یادداشتی با عنوان "هولوکاست هسته‌ای" نوشت که بیش از ۶۰ درصد فعالیت‌های غنی‌سازی ایران تعطیل می‌شود.
این روزنامه در ادامه یادداشت خود افزود: «قطعا در اسرائيل امروز ۲۰ ژانویه یک روز فراموش‌نشدنی خواهد بود. نابودی ذخیره اورانیوم ۲۰درصدی ایران، شاید بهترین خبری باشد که آن‌ها طی سال‌های اخیر شنیده‌اند.»
حسین شریعتمداری نماینده ولی فقیه در روزنامه کیهان بلافاصله پس از اعلام ورود توافق ژنو به مرحله اجرائی و توقف غنی‌سازی ۲۰درصدی، در یادداشتی نوشت: «آنچه داده‌ایم در برابر آنچه گرفته‌ایم بسیار ناچیز است.» شریعتمداری افزود که مسئولان کشور در ارزیابی خود از توافق‌نامه ژنو از "داده‌ها" کمتر سخن می‌گویند و بیشتر به "گرفته‌ها" اشاره می‌کنند. تا آنجا که رئیس‌جمهور محترم در اظهاراتی که -با عرض پوزش- اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد اعلام می‌کند: «توافق ژنو یعنی تسلیم قدرت‌های بزرگ جهان در مقابل ملت ایران.»
روزنامه جمهوری اسلامی تاکنون پشتیبان سیاست‌های دولت روحانی بوده است. اما حتی این روزنامه نیز، همین اظهارات روحانی را درباره توافق ژنو مورد انتقاد قرار داده و نوشته است: «این سخن علاوه بر آن‌که مورد نقد غربی‌ها قرار گرفت و آن‌ها آن را به‌مثابه شعاری ارزیابی کردند که مصرف داخلی دارد، در داخل کشور نیز موجب تعجب صاحب‌نظران و حتی مردم عادی شد.»
سکوت بیت رهبری
در حالی که انتقادها و اعتراض‌های رسانه‌ها و چهره‌های اصول‌گرا به توافق هسته‌ای ژنو هر‌روز اوج بیش‌تری می‌گیرد، سید علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی تا کنون در برابر انتقادها سکوت اختیار کرده است. بسیاری از ناظران امور ایران معتقدند که تنها دخالت مستقیم اوست که می‌تواند به این بگومگوها پایان دهد.
حتی محافل سیاسی غربی نیز، برای اطمینان یافتن از حسن نیت واقعی جمهوری اسلامی ایران در حل مناقشه هسته‌ای، انتظار موضع‌گیری روشن آقای خامنه‌ای را می‌کشند.

نامه وکیل اولیای‌ دم ستار بهشتی به دادستان تهران

ایسنا: وکیل‌مدافع اولیای‌دم ستار بهشتی گفت که در اعتراض به صدور قرار منع تعقیب در مورد اتهام قتل عمدی متهم به قتل موکلش، به دادستان تهران نامه‌ نوشته است. 
گیتی پورفاضل اظهار کرد: در پرونده قتل مرحوم ستار بهشتی،‌ بازپرس قتل را شبه‌عمد تشخیص داد و به نظرم این اشتباه بزرگی در پرونده بود.
وی افزود: من به این موضوع اعتراض کردم و پرونده به دادگاه رفت، ولی دادگاه نظر بازپرس مبنی بر شبه عمد بودن قتل ستار بهشتی را تایید کرد.
وکیل‌مدافع اولیای‌دم ستار بهشتی، اظهار کرد: با توجه به اینکه قتل شبه عمد در نهایت منجر به پرداخت دیه می‌شود و خانواده ستار بهشتی دنبال دیه نیستند‌، موافقت نکردند پرونده را پیگیری کنند.
وی گفت: به همین دلیل ما یک نامه مفصل به دادستان تهران نوشتیم و در آن گفتیم علیرغم همه مدارکی که در پرونده وجود داشته،‌ قتل ستار بهشتی شبه عمد تشخیص داده شده است و چون ما خواستار دیه نیستیم همه چیز را به آینده واگذار می‌کنیم.
این وکیل دادگستری در رابطه با پرونده سراج‌الدین میردامادی که پس از بازگشت به ایران در تابستان امسال تحت تعقیب قرار گرفته بود، گفت: روز 18 دی ماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب جلسه محاکمه موکلم برگزار و طی آن اتهام تبلیغ علیه نظام به او تفهیم شد.

وی گفت: رییس این دادگاه در این جلسه از پرونده نقص گرفت و آن را برای رفع نقص به دادسرای اوین بازگرداند. 

ورود 57 دستگاه پورشه بدون مجوز

ایلنا : آیا پورشه های وارداتی جدید سال گذشته ثبت سفارش شده اند؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان توسعه تجارت ایران در نیمه دوم سال گذشته با هدف مدیریت مصرف ارز کشور در حوزه واردات کالاهای وارداتی را به ۱۰ اولویت مختلف تقسیم بندی کرد و قرار شد اولویت‌های اول و دوم شامل اقلام اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی برای واردات ارز مرجع و کالاهای اولویت‌های سوم تا نهم نیز برای واردات ارز مبادله‌ای دریافت کنند و ثبت سفارش واردات کالاهای اولویت ۱۰ نیز متوقف شد.
این در حالی است كه پس از اعلام این اولویت بندی گزارش‌هایی مبنی بر ورود چندین هزار دستگاه خودروی با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی به کشور منتشر شد در حالی که ثبت سفارش واردات این دسته از خودرو‌ها متوقف شده بود و معلوم نیست این خودرو‌ها چگونه و با چه استدلالی وارد کشور شدند؟
امروز نیز خبری مبنی بر واردات بزرگ‌ترین محموله خودروهای سواری پورشه منتشر شده است و گفته می‌شود اولین محموله از خودروهای سواری پورشه كه از مبدا امارات و از طریق گمرک یزد در آبان ماه وارد كشوره شده 49 دستگاه بوده و در دومین محموله آن 8 دستگاه دیگر در آذر ماه وارد کشور شده است.
طبق آمار گمرک ایران در ۹ ماهه امسال ۸۵ دستگاه انواع خودروهای پورشه وارد کشور شده است این در حالی است که پورشه در لیست خودروهای مجاز وارداتی قرار ندارد.

بر این اساس خبرنگار ایلنا این موضوع را از سازمان توسعه تجارت ایران جویا شد که متاسفانه مسئولین این سازمان از پاسخگویی طفره رفته و پیگیری‌های ایلنا بی‌نتیجه ماند.