کلمه – گروه خبر: یکی از سرکردگان گروه فشار با پرهیز دادن رئیس جمهور منتخب از آنچه “مطالبات رادیکالی اصلاحطلبان تندرو” خواند، گفت: روحانی باید به جرم کسانی که فرصت انتخابات ۴۰ میلیونی را به تهدیدی علیه کشور تبدیل کردند، رسیدگی کند.
حسین اللهکرم در گفتوگو با فارس، با نادیده گرفتن برخی مواضع انتخاباتی روحانی درباره آزادی بیان، مذاکرات هسته ای و مخالفت با شیوه های گازانبری در برخورد با فعالان دانشجویی، در خصوص آنچه این خبرگزاری امنیتی مدعی است “شعارهای حسن روحانی برخلاف شعارهای دولت دوم خرداد رویکرد معیشتی و اقتصادی دارد”، اظهار داشت: حسن روحانی شعارهای اقتصادی را به دلیل گرانیهای اخیر و نابسامانیهای موجود در مسائلی همچون بیکاری و افزایش قیمتها انتخاب کرد در حالی که آقای عارف در کنار این مسائل شعارهای اصلاحطلبی هم سر میداد.
اللهکرم با بیان اینکه گذشته روحانی به دیدگاه کارگزاران و توسعه غربی نزدیکتر است تا اصلاحطلبان، ادامه داد: البته نمیتوان انکار کرد که وی در دوره اصلاحطلبان به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی با آنها همکاری داشت.
وی افزود: جریان اصلاحطلب رادیکال تلاش میکند که با روحانی مطالباتی همچون آزادی زندانیان سال ۸۸ که دست به اقدامات خلاف امنیت ملی زده و فرصتهای کشور را به تهدید تبدیل کردند دنبال کند در حالیکه همه به خوبی متوجه هستند که پیروزی میلیمتری حسن روحانی اجازه پرداختن به این مباحث را نخواهد داد.
الله کرم با ادعای اینکه رای اصلاح طلبان برابر ۷ درصد جامعه است، اینگونه تحلیل کرد: ما در مقایسه حضور مردم در انتخابات مجلس اسفندماه سال ۹۰ با انتخابات خرداد ۹۲ متوجه میشویم که در انتخابات اخیر تنها ۷ درصد از جریان موسوم به اصلاحطلب شرکت کردند در حالی که آنها در اسفندماه ۹۰ حاضر به دادن لیست نشدند.
وی ادامه داد: ۷ درصدی که در انتخابات ۹۲ حاضر شدند عمدتا از اردوگاه اصلاحطلبانی بودند که در پی مواضع مقام معظم رهبری جذب انتخابات شدند؛ رهبری روز قبل از انتخابات با تاکید بر اینکه اگر کسی جمهوری اسلامی را هم قبول ندارد به خاطر کشور باید در انتخابات شرکت کند و روز ۲۴ خرداد نیز صیانت از آرای مردم را به مثابه حقالناس دانستند که این باعث مشارکت گستردهای شد.
اللهکرم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آرای ۴۵ درصدی اصولگرایان آیا میتوان آن را به عنوان شکست این جریان عنوان کرد، گفت: در انتخابات همواره یک طرف موفق و رقیبش نیز با عدم موفقیت مواجه میشود اما فاصله پیروزی در این انتخابات بسیار کم بود و این امر روحانی را به سمت رفتار متعادل هدایت کرد.
رئیس شورای هماهنگی حزبالله با تاکید بر اینکه رفتار آینده آقای روحانی باید یک رفتار متمایل به حرکات اصولگرایانه باشد، با نادیده گرفتن مواضعی که جریان های همسو با وی درباره مواضع هسته ای رئیس جمهور منتخب اتخاذ می کرد، خاطرنشان کرد: ما در موضع بینالمللی و در بحث سوریه و مسائل هستهای دیدیم که وی با دیدگاههای اصولگرایی همسویی دارد.
وی با بیان اینکه روحانی با تعیین وزرای خود اولین جهتگیری سیاسیاش را نشان خواهد داد، افزود: وی در انتخاب وزرایش باید به حاکمیت اصولگرایان در مجلس نگاه جدی داشته باشد و از این رو بدون تردید، وی نمیتواند از نیروهای رادیکال استفاده کند و به نظر میرسد که ترجیح میدهد در گام اول با سایر قوا هماهنگ باشد.
رئیس شورای هماهنگی حزبالله با تاکید بر اینکه اگر روحانی در دام اصلاحطلبان بیفتد آنها وی را به دنبال خود خواهند کشید، با الزامی دانستن آنچه قانون گرایی می دانست، افزود: ما از رئیسجمهور منتخب میخواهیم که به جرم کسانی که بسترساز کشته شدن و شهادت حدود ۳۰ نفر از هموطنانمان شدند رسیدگی کنند؛ کسانی که فرصت انتخابات ۴۰ میلیونی را به تهدیدی علیه کشور تبدیل کرده و با گردن کلفتی رای مردم را نادیده گرفتند.