۱۳۹۱ دی ۲, شنبه

مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران نقض "فاحش و مکرر" حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در نشست مجمع عمومی در نیویورک نقض "جدی و سیستماتیک" حقوق بشر توسط حکومت سوریه نیز محکوم شد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه (۲۰ دسامبر/۳۰ آذر) نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در نشست روز گذشته مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه ایران با ۸۶ رای موافق، ۳۲ رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع به تصویب رسید که به پیشنهاد کانادا تهیه شده بود.
از جمله کشورهایی که به قطعنامه علیه ایران رای منفی دادند، می‌توان به هند، لبنان، سودان و کره‌شمالی اشاره کرد. قطعنامه به موارد "جدی، مداوم و مکرر" نقض حقوق بشر در ایران، همچون شکنجه، افزایش شمار اعدام‌ها، نقض آزادی بیان و محدودیت‌های گسترده علیه اقلیت‌های دینی از جمله پیروان بهائیت اشاره کرده و خواستار توقف این موارد شده است.
در قطعنامه‌ای که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید، همچنین خواسته شده تا زندانیان سیاسی-عقیدتی در ایران آزاد شوند و همکاری با کمیسیاریای عالی حقوق بشر نیز صورت پذیرد.
محمد خزاعی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد ضمن انتقاد از ایالات متحده آمریکا و کانادا به دلیل پشتیبانی از تصویب قطعنامه، مدعی شد که موارد مطرح شده در قطعنامه بازتاب دهنده‌ی شرایط موجود در ایران نیست. خزاعی همچنین گفت: «قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بازتاب دهنده واقعیت‌های حقوق بشر در ایران نبوده و در عین حال نمی‌تواند مانع از تلاش و تعهد جمهوری اسلامی برای گسترش و پیشبرد حقوق بشر شود.»در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچنین ۱۳۵ کشور با تصویب قطعنامه‌ای نقض "فاحش و سیستماتیک" حقوق بشر توسط رژیم بشار اسد و شبه نظامیان متحد با آن را محکوم کردند.
۱۲ کشور و از جمله روسیه به این قطعنامه رای منفی و ۳۶ کشور رای ممتنع دادند. قطعنامه مشابهی که سال گذشته در محکومیت رژیم سوریه به تصویب رسید، تنها به تایید ۱۲۲ کشور رسیده بود. در این قطعنامه همچنین از حکومت سوریه خواسته شده به بیش از ۲۱ ماه درگیری در این کشور پایان دهد. فعالان حقوق بشر می‌گویند در جریان ناآرامی‌های سوریه تاکنون بیش از ۴۴ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.
از سوی دیگر در نشست روز گذشته مجمع عمومی در نیویورک، نقض حقوق بشر در کره‌شمالی به اتفاق آرا محکوم شد. نماینده کره‌شمالی در سازمان ملل ضمن انتقاد از تصویب قطعنامه علیه کشورش، آن را "تبلیغی سیاسی" خواند و گفت که تصویب این قطعنامه به رویارویی کره‌شمالی با جامعه جهانی دامن خواهد زد.
رای مثبت ۱۱۱ کشور به توقف مجازات اعدام
در نشست مجموع عمومی سازمان ملل که روز گذشته در نیویورک برگزار شد، همچنین ۱۱۱ کشور به توقف مجازات اعدام رای مثبت، ۴۱ کشور رای منفی و ۳۴ کشور رای ممتنع دادند.
تعداد رای‌های موافق با توقف مجازات اعدام در نشست روز گذشته مجمع عمومی تاکنون بی‌سابقه بوده است. از جمله کشورهایی که به توقف مجازات اعدام رای منفی دادند می‌توان به ایالات متحده آمریکا، چین، ایران، کره‌شمالی، عربستان سعودی، هند و ژاپن اشاره کرد.
کار‌شناسان سیاسی تصویب قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل را از این حیث که بر افکار عمومی جهان تاثیرگذار هستند، حائز اهمیت می‌دانند؛ هرچند که این قطعنامه‌ها ضمانت اجرایی ندارند.
گیر پدرسن، نماینده نروژ در سازمان ملل متحد با اشاره به این نکته که توقف مجازات اعدام تنها دیگر خواسته‌ی کشورهای غربی نیست و اجماعی جهانی در این مورد وجود دارد، روز گذشته در نیویورک گفت: «مجمع عمومی سازمان ملل یکی از نهادهایی است که تمامی کشور‌ها در آن عضویت دارند و ملاحظه می‌کنید که اکثریت این کشور‌ها خواستار توقف مجازات اعدام هستند.»

ائتلاف ملی سوریه: طرح ایران برای نجات اسد است


ائتلاف ملی سوریه بزرگترین گروه اپوزیسیون این کشور، طرح صلح ایران برای پایان دادن به بحران این کشور را آخرین تلاش‌های تهران برای حفظ حکومت اسد خواند. هفته گذشته ایران طرحی شش ماده‌ای برای بحران سوریه ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیروت روز جمعه( ۲۱ دسامبر /۱ دی)، ائتلاف ملی سوریه در بیانیه‌ای با انتقاد از طرح ایران تصریح کرد: «پس از پیروزی‌های پیاپی سیاسی و نظامی تعیین کننده نیروهای ارتش آزاد سوریه، حکومت بشار اسد و متحدانش طرح‌های سیاسی بی‌فایده که زمان آن‌ها به سر آمده است را ارائه می‌کنند.»

این بیانیه می‌افزاید طرح اخیر حکومت ایران یک نمونه از این تلاش‌های نافرجامی است که در پی نجات کشتی در حال غرق شدن رژیم بشار اسد است.

ایران مدعی است با بخشی از نیروهای مخالف دولت سوریه در ارتباط استایران مدعی است با بخشی از نیروهای مخالف دولت سوریه در ارتباط است
ائتلاف ملی سوریه در بخش دیگری از بیانیه خود گفت: «این طرح ادعا می‌کند که برای حفاظت از شهروندان سوری و وحدت و استقلال سوریه است. اگر رژیم ایران در قصد خود صادق است می‌تواند مردم سوریه را در دسیابی به خواسته‌هایشان کمک کند.»

این بیانیه می‌افزاید: «حکومت ایران می‌تواند حمایت سیاسی، نظامی و اقتصادی خود از رژیم بشار اسد را متوقف کند و با اعمال فشار به تغییر رژیم سوریه در کوتاه‌ترین فرصت کمک کند.»

ائتلاف ملی سوریه به عنوان بزرگترین گروه مخالف بشار اسد به حکومت ایران توصیه کرده است که به طور جدی به آینده روابط میان سوریه و ایران فکر کند، آن هم در شرایطی که ایران از حکومت در حال سقوط اسد حمایت می‌کند.

ابتکار صلح ایران و برخورد سرد اپوزیسیون

وزارت امورخارجه ایران روز یکشنبه ۲۶ آذر ماه جزئیات طرح شش ماده‌ای خود را در مورد بحران سوریه در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 2 دی ، 22 دسامبر
























۱۳۹۱ دی ۱, جمعه

گزارشی درباره تعقیب و ‌آزار مسیحیان در کشورهای مختلف


نتیجه پژوهشی در سال جاری میلادی نشان می‌دهد که پیروان مسیحییت در بسیاری کشورها مورد آزار قرار می‌گیرند. خشونت نسبت به پیروان این ‌آیین در کشورهای اسلامی از همه‌جا بیشتر است.
کلیساهای در حال سوختن در کنیا، کشتار مسیحیان در نیجریه و خشونت نسبت به مسیحیان در خاورمیانه نمونه‌هایی هستند که این پژوهش به آن‌ها اشاره کرده و به این نتیجه رسیده که پیروان مسیحیت در بسیاری کشورها در بیم جان قرار دارند. امنیت جانی و مالی آن‌ها در طول سال ۲۰۱۲ رو به وخامت گذاشته است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اخیرا اعلام کرد که حمایت از مسیحیان تحت پیگرد «بخشی از سیاست خارجی ماست». به گفته پاپ بندیکت شانزدهم «هیچ‌کس به اندازه پیروان این دین رنج نمی‌کشد.»

به گزارش سازمان «درهای باز» که نهادی برای حمایت از مسیحیان است، ۱۰۰ میلیون مسیحی به خاطر عقایدشان در جهان تحت تعقیب قرار می‌گیرند، آزار داده می‌شوند و یا جان‌شان به خطر می‌افتد. وضع آن‌ها در کره شمالی از همه‌جای دیگر دنیا بدتر است. بنا بر گزارش سازما‌ن‌های مسیحی دست‌کم ۲۰۰ هزار مسیحی در دیکتاتوری کمونیستی کره شمالی تحت تعقیب وحشیانه هستند.

دانیل اوتنبرگ از نهاد «درهای باز» می‌گوید که موفقیت مسیحیان در مبارزه با کمونیست‌ها در مرکز و شرق اروپا باعث ترس حکومت ‌کره شمالی شده است.

وضع مسیحیان در چین

بر اساس این تحقیق، وضع در کشورهای اسلامی نیز چندان بهترنیست. به گفته کارین فنبارت، مدیر نهاد «کلیسا در تنگنا» اسلام‌گرایان افراطی از «بهار عربی»، وسیله‌ای برای ضدیت با مسیحیان ساخته‌اند.

در چین اما وضع مسیحیان رو به بهبود است.علت‌ این امر آن است که با عقب‌نشینی ایدئولوژی حاکم، فضایی بازتر نسبت به گذشته ایجاد شده است. عده مسیحیان در چین میان ۲۰ تا ۷۰ میلیون تخمین زده می‌شود. با این همه، دستگاه حکومت از سازماندهی نهاد‌های مستقل مذهبی می‌ترسد و تلاش در کنترل آن‌ها دارد.کلیسای کاتولیک رسمی چین با شش میلیون پیرو، رهبری پاپ را به رسمیت نمی‌شناسد. خیلی از مسیحیان چین در کلیساهای خانگی یا در مکان‌های زیرزمینی عبادت می‌کنند.

اندونزی، مالدیو، پاکستان، افغانستان

مسیحیان اندونزی، این پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی، دائما مورد تعرض قرار می‌گیرند. شماری از انجمن‌های برخی مناطق مجبور می‌شوند کلیساهای‌ خود را تخریب کنند. اسلام در مالدیو، دین دولتی و اجباری است. بنا بر قانون اساسی کسی که مسیحی است حتی شهروند شناخته نمی‌شود. در پاکستان پیروان مسیحیت از سوء‌استفاده از «قانون توهین به مقدسات» شکایت می‌کنند که عمدتا بر ضد اقلیت‌های مذهبی به کار گرفته می‌شود.

بنا بر پژوهش یاد شده، هر کس که نسبت به این وضع انتقاد کند باید نگران حمله اسلام‌گرایان افراطی باشد. نمونه چنین وضعی، شهباز بهاتی، وزیر مسیحی اقلیت‌های مذهبی پاکستان است که به خاطر انتقاد از شرایط کشته شد.

در افغانستان آزادی ادیان در حرف پذیرفته شده است، اما به گزارش «درهای باز» هیچ کلیسای رسمی وجود ندارد. طالبان در سال ۲۰۱۱ به همه مسیحیان افغانستان اعلام جنگ داد. بیش از همه اعضای نهادهای کمک‌رسانی مسیحی در خطربودند.

ایران، عربستان سعودی، سوریه، عراق

حکومت ایران تاکید می‌کند که به آزادی دین پایبند است و در این امر به حضور اقلیت ارمنی در این کشور استناد می‌کند که کلیساهای خود را دارند و در عبادت آزادند. پیروان مسیحیت حتی اجازه دارند در مجامع خود الکل بنوشند و گوشت خوک
بخورند. اما «درهای باز» می‌گوید که در ایران ۴۵۰ هزار مسیحی تحت فشارهای شدید قرار دارند و این به علت گرویدن شمار قابل توجهی از شیعیان ایران به دین مسیحی است.

نهادهای امنیتی ایران، مسیحیان را به بهانه کارهای مسیونری و تبلیغ برای مسیحیت بازداشت می‌کنند.

بنا به گزارش گروه‌های مسیحی، در عربستان سعودی هیچ‌گونه ‌آزادی دین و آیین وجود ندارد. با همه این‌ها بر شمار مسیحیان این کشور نیز افزوده شده است. «درهای باز» در این باره گزارش داده است که پیروان مسیحیت در عربستان سعودی باید دین خود را پنهان کنند وگرنه مجازات مرگ در انتظار آنها خواهد بود.

کلیسا در عربستان سعودی مجاز نیست و بنا بر آن‌چه سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید حتی داشتن یک انجیل می‌تواند سرنوشت دردناکی به دنبال داشته باشد. اشاره سازمان عفو بین‌الملل به بازداشت و مجازات شلاق برای یک کارگر فیلیپینی است.در سوریه نیز مسیحیان نگران آینده خود در کشوری هستند که اکثریت‌جمعیت آن مسلمان است و درگیر جنگ داخلی. اقلیت مسیحی این کشور دچار چند دستگی است، برخی موافق و برخی مخالف اسد هستند. موافقان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه بر سکولار بودن حکومت او تاکید می‌کنند و از این می‌ترسند که مخالفان، حکومت اسلامی در این کشور برپا کنند.

با این همه در میان مخالفان حکومت سوریه، مسیحی هم وجود دارد. از جمله رئیس شورای ملی سوریه!

سه چهارم مسیحیان عراق پس از سقوط صدام حسین این کشور را ترک کرده‌اند. پیش از این عراق ۱،۵ میلیون مسیحی داشت. برخی گزارش‌ها حاکی از مهاجرت ۲۵۰ هزار مسیحی عراقی است. پیروان آیین مسیحیت به ویژه هدف حملات تروریستی افراط‌‌گرایان مسلمان قرار می‌گیرند. به کلیساها‌ی‌شان حمله می‌شود وخودشان ربوده می‌شوند، به جان و مال آن‌ها تجاوز می‌شود و کشته می‌شوند.

ترکیه، مصر، نیجریه

افلیت مسیحی در ترکیه از رعایت نشدن آزادی مذهب می‌گویند؛ مثلا وقتی پای ساختن کلیسا یا حفظ یک نهاد مذهبی- فرهنگی آن‌ها در میان باشد. سلسله‌ای از حملات به کشیشان در سال‌های گذشته، مسیحیان ترکیه را نگران کرده بود و هنوز
هم تبلیغات ناسیونالیستی و تحریک‌آمیز حکومت ترکیه مایه ترس این اقلیت دینی است.
ده درصد جمعیت مصر مسیحی هستند که بیشترشان از مسیحیان قبطی‌اند. از زمان سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر، فشار بر آن‌ها افزایش یافته است. گزارش‌ها حاکی از تشدید پرونده‌سازی و محاکمه قبطی‌ها به اتهام توهین به اسلام است.

نهاد «کلیسا در تنگنا» از مهاجرت ده‌ها هزار مسیحی مصری از سال گذشته میلادی گزارش داده که از ضدیت یک حکومت اسلامی با پیروان مسیحیت هراس داشتند.

مسیحیان شمال نیجریه که در دست اسلام‌گرایان است، سال‌هاست هدف خشونت و ترور هستند. در حملات «بوکو حرام»، یک گروه مسلح تندرو اسلامی نیجریه به کلیساها، صدها مسیحی همراه با خانواده‌هایشان کشته شدند. تاکنون هزاران مسیحی آن‌جا را ترک کرده‌اند.

درمالی نیز وضع بهتر نیست. از شمال این کشور که تحت تسلط اسلام‌گرایان قرار دارد، اقلیت چندهزار نفری مسیحیان به جنوب فرار کرده‌اند. کلیساهای‌ این اقلیت نیز به آتش کشیده شده است.

سپاه قدس در فهرست سیاه کانادا قرار گرفت


دولت کانادا نیروی قدس سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد و مجاهدین خلق را از این سیاهه خط زد. مقامات کانادایی می‌گویند که نیروی قدس در تسلیح طالبان، حماس و دیگران گروهای تروریستی دست داشته است.
ویک توز، وزیر امنیت عمومی کانادا اعلام کرده که واحد قدس سپاه پاسداران، به منظور "صدور انقلاب اسلامی"،  اقداماتی در تسهیل عملیات تروریستی انجام داده است.
ویک توز می‌گوید که دادن اسلحه، تامین بودجه و آموزش شبه‌نظامیان گروه‌های افراطی از جمله فعالیت‌های واحد قدس بوده‌اند. او افزوده که  طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، سازمان جهاد اسلامی و رهبری جبهه آزادیبخش خلق فلسطین از کمک‌های این واحد برخوردارشده‌اند.
پیش‌تر و در ماه سپتامبر،  فرمانده سپاه پاسداران ایران در نشستی خبری در تهران اذعان کرده بود که اعضای نیروی قدس در سوریه و لبنان بوده‌اند اما حضورشان تنها جنبه مشورتی داشته است.
فهرست گروه‌های تروریستی دولت کانادا، شامل ۴۳ سازمان و جریان می‌شود. کانادا روز چهارشنبه (۱۹ دسامبر/۲۹ آذر) اعلام کرد که سازمان مجاهدین خلق را همانند اتحادیه اروپا و آمریکا، از این سیاهه  حذف می‌کند.
سازمان مجاهدین خلق به دلیل کشتن شش مستشار آمریکایی در ایران در زمان قبل از انقلاب و حمله به مقر دیپلماتیک ایران در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲، در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار داشت..
قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در لیست افراد تحریمی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد
خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، این سازمان که در دهه هفتاد میلادی با مشی چریکی خود آمریکاییان را به قتل می‌رساند، اینک اعلام کرده که اسلحه را کنار گذاشته و به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی با روش‌های مسالمت‌جویانه است.
مناسبات پرتنش ایران و کانادا
دولت کانادا، پیش از ثبت نیروی قدس در فهرست سیاه تروریستی خود،  سفارت خود در تهران را در ۱۷ شهریور۱۳۹۱بست و روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی را به حال تعلیق درآورد. دلیل این اقدام، نگرانی از تامین امنیت دپیلمات‌های کانادایی در تهران و پاسخ به سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان شد.کانادا پس از این، کارکنان سفارت ایران در اتاوا را نیز "عنصر نامطلوب" خواند و به آنها ۵ روز فرصت داد که خاک این کشور را ترک گویند. در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۲ اعلام شد که ایتالیا حافظ منافع کانادا در ایران خواهد بود.
مناسبات ایران و کانادا که در دوران خاتمی و پس از مرگ مشکوک زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی کانادایی در زندان اوین شکننده شده بود، در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد به تشنج و وخامت گرایید.
علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران در واکنش به بسته شدن سفارت کانادا گفت که «تصمیمات این کشور را فرماندار کل بریتانیایی آن می‌گیرد.»
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز این اقدام را ناشی از «شکست مفتضحانه آمریکا و انگلیس و کانادا از نشست عدم تعهد در تهران» خواند.
ایران و کانادا از سال ۱۳۳۷ مناسبات دیپلماتیک در سطح سفارت داشته‌اند. این روابط در پی انقلاب اسلامی  و در سال ۱۳۵۹ قطع شد. در سال ۱۳۶۹ سفارت‌خانه‌های هردو کشور دوباره بازگشایی شدند ولی مبادله سفیر بین دو کشور در سال ۱۳۷۴ انجام گرفت.

« ديلی تلگراف »: انتقادهای نوه اصلاح طلب خمينی از نظام حاکم در ایران


رادیو فردا : روزنامه بريتانيايی « ديلی تلگراف » می نويسد که نعيمه اشراقی، نوه آيت الله خمينی در گفت وگویی با اين روزنامه ضمن حمله به رژيم حاکم بر ايران به خاطر انحراف از آن چه که وی «اهداف اصلی انقلاب اسلامی» می نامد، رهبران فعلی ايران را به خاطر جلوگيری از گسترش دموکراسی مورد انتقاد قرار داده و گفته است که احتمال می دهد وی را دستگير کنند.

وی در بخشی از اين گفت وگو می گويد که طرفدار باز شدن فضای سياسی جامعه ايران و آزادی مردم برای ابراز عقايد است. در همين حال به غرب هشدار می دهد که تحريم های شديد عليه ايران فشار زيادی به مردم وارد کرده ولی تاثير چندانی روی حکومت نخواهد داشت.

نعيمه اشراقی از کاربران فعال شبکه اجتماعی فيس بوک است و در مواردی ديدگاه های خود به طرفداری از دمکراسی و اظهار نظرهای انتقادی از حکومت ايران را روی اين شبکه منتشر کرده است. او حدود پنج هزار دوست و مرتبط روی شبکه فيس بوک دارد که فقط با استفاده از نرم افزارهای فيلتر شکن غيرقانونی می تواند با آن ها ارتباط برقرار کند.

خانم اشراقی می گويد که برای وی مقاومت در برابر رژيم سخت گيرانه ای که توسط آيت الله خامنه ای بر کشور حاکم شده است، حکم يک وظيفه را دارد.

نعيمه اشراقی در بخشی از گفت وگو با روزنامه ديلی تلگراف می گويد: «نظامی که پدر بزرگ من (آيت الله خمينی) بنا کرد بر راهنمايی های معنوی برای حکومت استوار بود و مشروعيت خود را از موافقت مردم کسب می کرد. فرضيه حکومتی که امروزه حاکم است، بخش های گسترده ای از جامعه را از حکومت جدا کرده و به انحراف از مسير اوليه انقلاب منجر شده است.»

خانم اشراقی مهندس پتروشيمی است و سال گذشته از حجاب اجباری انتقاد کرده و به اقدامات حکومت برای مسدود کردن دسترسی مردم به شبکه اينترنت اعتراض کرد.

وی می گويد: «وقت آن رسيده که حکومت ايران به اجرای موازين دمکراتيک متعهد شده و مقابله با افراد و گروه های خارج از حکومت را پايان دهد. حکومت بايد هراس از انتقال فنآوری های جديد ارتباطاتی را خاتمه دهد.»

نعيمه اشراقی می افزايد:« فقط در صورت باز کردن مرزهای جغرافيايی و اجتماعی کشور به سوی جهان خارج و جريان آزاد اطلاعات به داخل کشور ما می توانيم پيشرفت و رفاه جوامع ايران را تضمين کنيم.»

او می افزايد با وجود تعلق به يکی از خانواده های سرشناس از رهبران انقلاب اسلامی ايران وی نيز از خطر سرکوب آزادی بيان در عرصه اينترنت در امان نيست.

وی می گويد:« نه تنها نگران آن هستم که يک روزی نيروهای امنيتی به منزل من بيايند، که در حقيقت فکر می کنم که يک روزی اين اتفاق خواهد افتاد و سرنوشت من نيز با ساير آزاد انديشانی که امروزه پشت ميله های زندان هستند تفاوت نخواهد داشت.»

ولی وی می افزايد که حکومت ايران در صورت دست زدن به يک چنين اقدامی با اعتراض و انتقاد افراد و جناح های با نفوذ مواجه خواهد شد.

روزنامه « ديلی تلگراف » می افزايد که حکومت ايران طرح های پيشرفته ای را برای جدا کردن ايران از شبکه جهانی اينترنت و راه اندازی يک شبکه اينترنتی ملی در دست اجرا دارد. نظام جمهوری اسلامی در همین حال يک نيروی ويژه برای حفاظت و کنترل عرصه مجازی سازمان داده و ده ها نفر از فعالان عرصه اينترنت را بازداشت کرده است.

چند هفته پيش، سعيد شکريان، فرمانده حفاظت سايبری نيروی انتظامی ايران به خاطر مرگ ستار بهشتی وبلاگ نويس در زندان اوين از کار برکنار شد. اما کنترل پليس بر شبکه اينترنت و فعاليت کاربران ادامه دارد.

روزنامه «ديلی تلگراف» در پايان می نويسد که نعيمه اشراقی به معنايی در حال ايفای نقش پدربزرگ خود (آيت الله خمينی) در دوران قبل از وقوع انقلاب اسلامی است.

آيت الله خمينی با سخنرانی های خود در تبعيد که به صورت نوارهای صوتی و يا اعلاميه به داخل ايران قاچاق می شد با رژيم شاه مبارزه می کرد.

آيت الله خمينی بنيانگذار جمهوری اسلامی پنج فرزند داشت و خاندان وی هنوز هم با در دست داشتن مديريت بنيادهای خيريه و عهده داری مقام های مشورتی در حکومت نقش مهمی در اداره سياسی جامعه ايران ايفا می کند.

نعيمه اشراقی می گويد که ديدگاه های جسورانه وی در قالب فرهنگی خانواده قابل قبول قلمداد می شوند. وی می گويد:« ما هميشه يک تعادل خوبی بين تعلق به يک خانواده مهم و داشتن ديدگاه های فردی و مستقل را رعايت کرده ايم.»

۱۳۹۱ آذر ۳۰, پنجشنبه

مادر نسرین ستوده درگذشت/ آیا او به اجازه خواهند داد در مراسم تشییع مادرش شرکت کند؟


صفورا فخریان، مادر نسرین ستوده، وکیل زندانی در بند زنان اوین، ساعتی پیش درگذشت.
به گزارش کلمه، این خبر را رضا خندان، همسر این زندانی سیاسی، در صفحه فیس بوک خود اعلام کرده و نوشته است: شب یلدا برای مادر نسرین بی‌انتها شد. او که سادگی مرگ‌اش به صافی قلب مهربان اش بود.
وی پیش از این هم نوشته بود: وقتی که نسرین بازداشت شد، پدرش در بدترین شرایط ممکن در آی سی یو بود. به بازجوی‌اش گفتم اجازه بدهید بیاید و در آخرین لحظات پدرش را ببیند اما هیچوقت اجازه ندادند. پدر فوت کرد باز اجازه ندادند در مراسم تشییع شرکت کند.
حالا مشخص نیست آیا نسرین ستوده با برخوردی انسانی از سوی مسئولان قضایی رو به رو خواهد شد و اجازه خواهد یافت در مراسم تشییع و تدفین مادرش شرکت کند؟

سفره‌ی شب یلدای بسیاری از ایرانیان کوچکتر شده


افزایش شدید قیمت میوه و آجیل در آستانه‌ی شب یلدا به کسادی چشمگیر بازار این محصولات منجر شده است. بنابر گزارش‌ها بهای آجیل به نسبت سال پیش دو برابر شده و فروش هندوانه به نصف کاهش یافته است.
در آستانه‌ی طولانی‌ترین شب سال، بهای ملزومات سفره شب یلدا افزایشی کم‌سابقه پیدا کرده است. منابع خبری در ایران گزارش می‌دهند با توجه به قیمت‌های کنونی میوه و آجیل، سفره‌ی شب یلدای بسیاری از ایرانیان کوچکتر از سال پیش خواهد بود و سفره‌ی بسیاری از شهروندان خالی خواهد ماند.
شماری از نمایندگان مجلس در ۲۹ آذرماه از دولت خواسته‌اند در واپسین ساعت‌های مانده به شامگاه اول دی "بازار را تحت کنترل بگیرد تا شاهد افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در شب یلدا نباشیم."
کاهش خرید و فروش هندوانه و آجیل
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز چهارشنبه، ۲۹ آذر گزارش داد، هم اکنون قیمت آجیل در بازار تهران به نسبت سال گذشته صد در صد افزایش یافته و بهای پسته‌ی درجه یک به کیلویی ۶۰ هزار تومان رسیده است.
بهای آجیل و میوه افزایشی چشمگیر داشته استبهای آجیل و میوه افزایشی چشمگیر داشته است
به گزارش ایلنا قیمت میوه در نقاط مختلف تهران متفاوت بوده و بهای هر کیلو هندوانه از ۲۵۰۰ تومان تا ۴ هزار تومان متغیر است. برخی از آجیل‌فروش‌های مرکز تهران به ایلنا گفته‌اند به علت گرانی حجم خرید شهروندان به نسبت سال پیش کاهش یافته است.
حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی شهر تهران می‌گوید قیمت بالای هندوانه باعث شده که حتی نیمی از فروشندگان از خرید آن در میدان‌های میوه خودداری کنند. بر این اساس قیمت عمده‌فروشی هندوانه از کیلویی ۲۵۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان کاهش یافته است.
خبرگزاری مهر از قول مهاجران نوشت: «با توجه به گرانی این محصول و کاهش قدرت خرید مردم، مغازه داران نگرانند که با پایان شب یلدا هندوانه‌ها روی دستشان بماند و آن وقت باید ضرر هنگفتی را متحمل شوند.»
یک کیلو انار، یک کیلو خرمالو: ۹ هزار تومان
به گزارش خبرگزاری مهر روز چهارشنبه در تهران هر کیلوگرم انار شیراز ۴۸۵۰ تومان، لیمو شیرین ۱۹۵۰ تومان، پرتقال جنوب ۲۸۰۰ تومان و خرمالو ۴۲۰۰ تومان به عنوان حداقل قیمت در مغازه های سطح شهر ارائه می شود. این گزارش تاکید می‌کند که بدون شک بهای میوه‌های یادشده در نقاط شمالی شهر بیش از این قیمت‌ها است.
خبرگزاری مجلس در ۲۹ آذر در گزارشی زیر عنوان "گرمای شب یلدا زیر سوز گرانی" از قول محمد حسن نژاد، نماینده مرند و جلفا نوشت: «در حال حاضر دولت فرصت کافی برای تأمین مایحتاج شب یلدا را دارد که پس از آن هیچ توجیهی برای نابسامانی در این بازار قابل قبول نیست.»
«واردات بی‌رویه به بهانه تنظیم بازار»
دولت در سال‌های گذشته در آستانه‌ی شب یلدا و نوروز به منظور آنچه تنظیم بازار خوانده می‌شود مقدار زیادی میوه از خارج وارد و توزیع کرده است. محمد تقی توکلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس می‌گوید: واردات بی‌رویه انواع میوه به کشور به بهانه تنظیم بازار توجیه اقتصادی ندارد، زیرا از این ناحیه به تولید کننده داخلی ضربه وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری مجلس محمد تقی توکلی هشدار می‌دهد که اگر روند واردات میوه همچنان ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر با بحران بیکاری کشاورزان در جامعه مواجه خواهیم شد.
بدون در نظر گرفتن تاثیر سیاست‌های دولت در نابسامانی‌های بازار، کاهش ارزش پول ملی و افزایش کم سابقه تورم که در آبان‌ماه به ۳۶ درصد رسیده مهمترین عامل گرانی‌های اخیر ارزیابی می‌شود.

احمدی‌نژاد: قانون هدفمندی یارانه‌ها قابل اجرا نیست


محمود احمدی‌نژاد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را "تنها راه دور زدن فشار دشمن" خواند. او در عین حال با کنایه به مجلس می‌گوید: «زمانی که یک قانون در طول سال ۱۱ بار عوض می‌شود، نمی‌توان آن را اجرا کرد.»
محمود احمدی‌نژاد، ۲۹ آذر ماه در دومین سالروز آغاز اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها شرط موفقیت این برنامه را وجود یک "فرماندهی واحد اقتصادی" عنوان کرد.
رئیس دولت دهم می‌گوید که تنها راه "عبور از تحریم‌ها و دور زدن فشارهای دشمن" اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌هاست. او در بخش دیگری از اظهاراتش نهادهای مختلف، به ویژه مجلس را متهم می‌کند که با دخالت در کار دولت مانع این کار شده‌اند.
«فرماندهی اقتصاد از یک جا»
بخشی از سخنان احمدی‌نژاد که اشاره‌های آشکاری به موانع ایجاد شده بر سر راه اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها دارد، در روایت رسمی پایگاه اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری از سخنان او حذف یا تعدیل شده است. این بخش‌ها در گزارش منابع دیگر خبری از جمله خبرگزاری‌های ایسنا، فارس و مهر آمده است.به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمدی‌نژاد می‌گوید که هدفمندی یارانه‌ها به شرطی موفق خواهد بود که «این قطار یک راننده داشته باشد؛ چراکه اقتصاد را از دوجا نمی‌توان هدایت کرد.»
خبرگزاری فارس نیز از قول احمدی‌نژاد شرط اجرای موفقیت‌آمیز این قانون را تمرکز تصمیم‌گیری‌های اقتصادی در دست دولت عنوان کرد و نوشت: «البته ریل‌گذاری برای آن مشکلی ندارد اما اقتصاد را باید از یک جا فرماندهی کرد.» او بدون اشاره مستقیم به مصوبات مجلس در مورد قانون هدفمندی می‌افزاید: «زمانی که یک قانون در طول سال ۱۱ بار عوض می‌شود، نمی‌توان آن قانون را اجرا کرد.»
«مجلس مانع اجرای کامل قانون»
مجلس به دلیل آنچه پیامدهای مخرب اجرای نادرست هدفمندی یارانه‌ها عنوان شده، جلوی آغاز مرحله دوم این طرح را تا سال ۹۲ گرفته است. به گزارش فارس احمدی‌نژاد در واکنش به این تصمیم مجلس می‌گوید: «ما سال پیش نتوانستیم مرحله دوم هدفمندی را اجرا کنیم، امسال نیز نتوانستیم. اجرای طرح کامل هدفمندی یک ضرورت است و دوای درد  امروز ما هدفمندی است.»
رئیس دولت دهم در بخش دیگری از سخنانش که مانند عبارت‌های قبلی در گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری نقل نشده، می‌گوید: «سال پیش در یک تخلف اقتصادی به خاطر یک گروه، تمام مسائل را به همه تعمیم دادند. ما ۴ وارد کننده بزرگ علوفه داشتیم که هر ۴ تا را فراری دادند.»
به گزارش فارس احمدی‌نژاد پس از این اشاره که ظاهرا مخاطبش قوه قضاییه است می‌افزاید: «ما به آنها گفتیم که اگر قصد تخریب دولت را دارید، چرا اصل اقتصاد را می‌زنید.» بنابر این گزارش او بار دیگر تاکید می‌کند که «نمی‌شود اقتصاد را از دو جا مدیریت کرد.»«نوسان ارز کار دشمن خارجی و عوامل داخلی است»
یکی از انتقادهایی که به نحوه‌ی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها می‌شود، عدم اجرای دقیق این قانون و نپرداختن سهم تولید از درآمدهای حاصل از افزایش بهای حامل‌های انرژی است. مطابق گزارش‌ها این درآمدها کمتر از برآوردهای اولیه بوده و دولت نه تنها سهم تولید را اختصاص نداده که مجبور به فروش ارز در بازار آزاد برای تامین کسری بودجه شده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) احمدی‌نژاد این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید که «اتفاقاً طبق آمار رسمی در این میان رشد بخش تولید بیشتر از بخش‌های خدمات و بازرگانی بوده است.»
محمود احمدی‌نژاد در مورد نوسان‌های شدید بازار ارز که به سیاست‌های دولت نسبت داد می‌شود، اظهار می‌دارد: «تخریب‌هایی در خصوص اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها انجام دادند، بالاخره دشمن توطئه کرده و در داخل نیز عده‌ای دست به دست هم دادند و بازار ارز را به هم ریختند و این آشفتگی را به اجرای هدفمندی چسباندند.»
توکلی: دولت تعیین‌کننده بازار ارز
احمد توکلیاحمد توکلی
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد توکلی، رئیس عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پنج‌شنبه (۳۰ آذر) در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در تشریح نوسان‌های بازار ارز نقش دلالان را در این بازار ناچیز خواند و گفت: «حدود ۸۰ درصد درآمد ارزی کشور که حاصل نفت و مشتقات نفتی است در اختیار دولت است و دولت می‌تواند با این ارز بازار را کنترل کند. این‌که ۸۰ درصد درآمد در اختیار دولت است، یعنی بازار رقابتی نیست و دولت تعیین کننده است.»
محمود احمدی‌نژاد اعتراف می‌کند که دولت سال گذشته ۱۱ درصد از موجودی ارزی صندوق توسعه ملی را "در بازار آزاد فروخته و ریال آن را برای توسعه کشاورزی صرف" کرده است. او می‌گوید اکنون نیز باید بخشی از موجودی این صندوق در بازار آزاد و مرکز مبادلات به فروش برسد و صرف رونق تولید بشود.
«پاک‌ترین دولت تاریخ»
مهرماه سال جاری بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس با امضای طرحی خواستار احضار احمدی‌نژاد به مجلس و طرح پرسش از او شدند. محور اصلی سوال از احمدی‌نژاد که با حکم رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای متوقف شد، وضعیت بحرانی اقتصاد کشور و تعلل دولت در تنظیم بازار ارز بود.
به اعتقاد امضا‌کنندگان طرح سیاست‌های ارزی دولت "باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه‌ریزی برای کار خود بازداشته است."
سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در دومین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در حالی ایراد شد که شماری از اعضای دولت، از جمله محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور به دست داشتن در چند پرونده بزرگ فساد مالی و اختلاس متهم می‌شوند. به رغم این، احمدی‌نژاد ادعا می‌کند: «این دولت‌پاک‌ترین دولت در تاریخ اخیر کشور است و من این را ثابت می‌کنم.»

روزنامه خراسان: چرا فیسبوک را رفع فیلتر نمی کنید؟


روزنامه خراسان:  خبر راه اندازی صفحه فیس بوک توسط دفتر تنظیم و نشر آثار خامنه ای  یک توپ خبری بود که در فضای مجازی لحظه به لحظه پرواکنش تر می شد به گونه ای که حتی بی بی سی نیز در گزارش شب گذشته خود نتوانست از آن بگذرد و درحالی که سعی می کرد تناقض های آن با سیاست فیلتر کردن فیس بوک را بزرگ کندمجبور شد بر حجم بالای «لایک» گذاشتن و مخصوصا انتشار آزادانه نظرات منتقدان در کنار موافقان اذعان کند.
*البته روشن است که برخی دستگاه ها و افرادی از این اتفاق کمی شوکه شده باشند و در همین راستا شاید کمی عجیب به نظر برسد اما واقعیت این است که با توجه به استفتایی که مدت ها پیش از ایشان شده بود ظاهرا تحلیل رهبر انقلاب از فیس بوک دقیق تر و کارشناسی تر از مسئولین امر است. در این استفتا که در آن به صورتی صریح سوال شده بود ورود به فیس بوک با توجه به فیلتر بودنش چه حکمی دارد پاسخ داده شده بود: « به طور کلی اگر مستلزم مفسده بود و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست و الا مانعی ندارد.» از این فتوا روشن می شود که ماهیت این ابزار محل اشکال نیست چرا که فیس بوک در ماهیت خود بستری است که از آن هم می توان استفاده های نادرست سیاسی، اخلاقی و...کرد و هم می توان به عنوان ابزاری ارتباطی برای اهداف درست مورد استفاده قرار داد.
*ممکن است برخی به فیلتر کردن فیس بوک به دلیل مسائل امنیتی و سیاسی اعتقاد داشته باشند البته من در شرایط خاص سیاسی معتقد به فیلتر کردن کوتاه مدت نه تنها فیس بوک که تمام سایت های مشابه هستم مانند وقایع انتخابات 88 که از این بسترعلیه امنیت ملی سوءاستفاده می شد اما زمانی که شرایط خاص امنیتی یا سیاسی حاکم نیست متوجه نمی شوم چرا باید این فیلترینگ برای فیس بوک ادامه پیدا کند.
*از همه اینها مهمتر هنوز تفاوت بین فیس بوک و دیگر سایت هایی با ماهیت شبکه اجتماعی مجازی مانند گوگل پلاس را متوجه نمی شوم که یکی فیلتر است و ورود به دیگری آزاد است.
*خلاصه آنکه راه افتادن صفحه فیس بوک توسط دفتر نشر رهبری را نه تنها اقدامی هوشمندانه می دانم بلکه آن را بهانه قرار می دهم تا از مسئولان بخواهم سیاست های فیلترینگ خود را البته با تاکید بر فیلتر کردن کامل و دائم تمام سایت های غیراخلاقی دوباره مورد بازبینی جدی قرار دهند.
 

۱۳۹۱ آذر ۲۹, چهارشنبه

نامه آژانس به کشورهای عضو در مورد پرونده اتمی ایران

صدای آمریکا : آژانس بین المللی انرژی اتمی طی نامه ای به کشورهای عضو گفته است که انتظار دارد چارچوب تحقیقات این نهاد درخصوص فعالیت ها و پژوهش های اتمی جمهوری اسلامی به زودی روشن شود، و زمان روشن شدن این چارچوب را نشست بعدی آژانس با مسئولان جمهوری اسلامی عنوان کرده که قرار است ۱۶ ژانویه (نزدیک به یک ماه دیگر) در تهران برگزار شود.

بسیاری از دیپلمات های غربی اما معتقدند که رسیدن به نتیجه ای مثبت در مذاکرات پیش رو، در شرایط کنونی، قدری دور از ذهن به نظر می رسد. جزئیات جلسه هفته گذشته ایران و آژانس از سوی هیچ یک از طرفین فاش نشده است.

چند دیپلمات بلند پایه اروپایی امروز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند به رغم تأکید ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر مثبت بودن مذاکرات هفته گذشته (پنج شنبه ۱۳ دسامبر) در تهران بر سر فعالیت های هسته ای ایران، نکات عمده و مهمی مطرح است که باید حل شوند تا رسیدن به توافق میسر شود.

چند دیپلمات اروپایی شاغل در وین که با پرهیز از ذکر نامشان با خبرگزاری رویترز گفت و گو کرده اند، در این خصوص گفته اند که موارد اختلاف میان آژانس و جامعه جهانی با تهران به جای خود باقی است و پیشرفتی نسبت به گذشته حاصل نشده است.

ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته تا به مدارک محرمانه ای که توسط مؤسسات اطلاعاتی غربی پیرامون جزئیات فعالیت های هسته ای ایران گردآوری شده، دست یابد، و یوکیا آمانو، رییس آژانس نیز گفته که این کار را در زمان مناسب انجام خواهد داد. اما غرب می گوید از آنجا که این مدارک محرمانه اند و به پشتوانه اعتماد به آمانو و آژانس در اختیار وی قرار گرفته اند، امکان دادن آنها به ایران منتفی است.

با این وصف، یوکیا آمانو و دیگر مسئولان آژانس می گویند همچنان نسبت به حل اختلاف و موارد تردید نسبت به برنامه هسته ای ایران خوش بین هستند.

ماه گذشته، ایالات متحده، مارس ۲۰۱۳(حدود ۳ ماه دیگر) را زمان ضرب الاجل حل چالش های مربوط به برنامه بحث انگیز هسته ای ایران از راه همکاری سازنده با آژانس تعیین کرد و به ایران هشدار داد که در صورت لاینحل باقی ماندن مسائل تا آن هنگام، این پرونده به شورای امنیت سازمان ملل متحد فرستاده خواهد شد.

فرانسه،‌ آلمان، روسیه، چین و بریتانیا نیز در کلیات اغلب موارد اختلاف بر سر فعالیت های هسته ای ایران و ابهامات پیرامون آن، با ایالات متحد موافقند.

برخی دیپلمات های شش کشور قدرتمند جهان و گروهی از تحلیلگران می گویند هنوز هم فرصت برای قدرت های جهان باقی است تا کوشش برای یافتن راه حلی برای رفع اختلاف بر سر برنامه هسته ای ایران از سر گیرند. 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 30 آذر، 20 دسامبر




























پیش بینی یک نماینده از زمان افتتاح آزاد راه تهران- شمال: شاید ۲۰ سال دیگر


برخلاف ادعای وزارت راه دولت احمدی نژاد درباره روند پیشرفت پروژه آزاد راه تهران- شمال، یک نماینده مجلس از کندی این طرح انتقاد کرد و گفت: با روش فعلی که دولت در دست اقدام دارد، این آزاد راه تا ۲۰ سال دیگر به بهره برداری می رسد.
مهرداد بائوج لاهوتی در واکنش به اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی مبنی بر افتتاح قطعه ۴ آزادراه تهران - شمال تا دهه فجر امسال گفت: قطعه ۴ این آزادراه حدود ۲۰ کیلومتر است که مربوط به جاده چالوس - نوشهر است و تأثیر چندانی در پیشبرد کل پروژه ندارد.
او که با سایت خانه ملت گفت و گو می کرد، با اشاره به گذشت حدود ۲۰ سال از آغاز پروژه آزادراه تهران - شمال افزود: مشکل اصلی این پروژه مربوط به عملکرد بنیاد مستضعفان است زیرا این بنیاد قراردادهایی را منعقد کرده و زمین های بسیاری را در اختیار گرفته اما متأسفانه هنوز کاری از پیش نبرده است.
وی با بیان اینکه قرار بود در زمان دولت سازندگی بنیاد مستضعفان ۷۰ میلیون متر مربع زمین در اختیار گرفته و در قبال آن پروژه آزادراه تهران - شمال را انجام دهد، تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر بنیاد مستضعفان ادعاهایی دارد که باید در مورد آن شفاف سازی صورت بگیرد و تکلیف قراردادهای این بنیاد نیز باید مشخص شود.
او، برآورد ریالی آزاد راه تهران – شمال را حدود ۳ هزار میلیارد تومان دانست و افزود: امسال اعتبار کل پروژه های عمرانی ۱۰ هزار میلیارد تومان است و اگر سال آینده این اعتبار به حدود نصف این مبلغ کاهش یابد، چطور ممکن است پروژه ای با ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار به طور کامل اجرایی شده و به اتمام برسد؟
بائوج لاهوتی با تأکید بر اینکه باید منابع بخش خصوصی وارد پروژه آزادراه تهران - شمال شود، عنوان کرد: با روش فعلی که دولت در دست اقدام دارد، این آزادراه تا ۲۰ سال دیگر نیز به بهره برداری می رسد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه هنوز بخش خصوصی وارد پروژه آزادراه تهران - شمال نشده است، گفت: از آنجا که آزادراه تهران – شمال به دولت های قبلی مربوط می شود، متأسفانه در میان مسئولان دولتی اراده ای برای اتمام این پروژه وجود ندارد.

دولت درآمد ما‌به‌التفاوت قیمت ارز را به خزانه واریز نکرده است


کلمه – گروه اقتصادی: اختلافات مجلس و دولت بر سر افزایش یارانه های نقدی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در حال تشدید است. در همین حال خبر می رسد دولت پولی را که از مابه التفاوت ارز درآمدی به دست آورده به خزانه واریز نکرده است.
به گزارش کلمه، چندی پیش بود که چند نماینده مجلس از طرحی پرده برداشتند که بر اساس آن، دولت احمدی نژاد قصد دارد نرخ ارز را آزاد کند، یعنی ارائه ارز دولتی را به طور کامل متوقف سازد، و در عوض یارانه های نقدی ماهانه را سه برابر کند. طرحی که یاران دیروز و منتقدان امروز احمدی نژاد را نگران کرده و آنها این کار را توزیع کردن پول در آستانه انتخابات دانسته و به سابقه دولت احمدی نژاد در این کار اشاره کرده بودند.
در همین زمینه غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واکنش به شایعاتی مبنی بر افزایش یارانه نقدی به مردم از سوی دولت امروز از هیات رئیسه مجلس خواست با توجه به مصوبه مجلس برای ممنوعیت این کار تذکر شدیدی به دولت داده شود تا کار غیر قانونی انجام نگیرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر دولت از مابه التفاوت ارز درآمدی به دست آورده آن را باید به خزانه واریز کند.
او فاش ساخته که  شنیده است که این درآمد به خزانه واریز نشده و ضمن آن هشدار داده که دولت حق ندارد درآمد را به خزانه واریز نکند.
به گزارش مهر، این انتقاد در طی بررسی طرح نحوه اجرای بند “ب” ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم و جزء ۳ بند ۴۵ قانون بودجه سال ۹۱ کل کشور مطرح شد که مصباحی مقدم ضمن بیان اخطار اصل ۷۵ قانون اساسی مبنی بر ممنوعیت ارائه طرح با بار مالی به دولت از هیات رئیسه خواست تا این طرح را از دستور کار خارج کند.
مصباحی مقدم گفت: اگر این تذکر و اخطار را وارد می دانید استدعا می کنم آن را سریعتر از دستور کار خارج کنید تا به این مسئله رسیدگی بودجه یا شود.
نماینده تهران ادامه داد: اینطور نباشد که انتظاراتی ایجاد کنیم که توان پاسخگویی نداشته باشیم. هم اکنون شایعه شده که دولت می خواهد یارانه جدیدی به مردم بدهد این در حالی است که ما مصوب کردیم که دولت نمی تواند چنین کاری بکند. بنابراین این تذکر را شدیدا به دولت بدهید اگر پولی دارد چرا طرح های عمرانی خوابیده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: اگر دولت پول دارد چرا بدهی جانبازان، بازنشستگان، پیمانکاران را نمی دهد؟ اگر دولت پول دارد چرا این پول را نگه داشته است؟
وی خاطر نشان کرد: اگر دولت از مابه التفاوت ارز درآمدی به دست آورده آن را باید به خزانه واریز کند اما من شنیده ام که این درآمد به خزانه واریز نشده است. دولت حق ندارد درآمد را به خزانه واریز نکند.
در نهایت این اخطار از سوی محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس به رای گذاشته شد و نمایندگان با آن موافقت کردند و در نهایت طرح مذکور به دو کمیسیون بهداشت و درمان و برنامه و بودجه برای رسیدگی بیشتر ارجاع شد.

انتقال سیدمصطفی تاج زاده به بیمارستان * صعود مجدد قیمت دلار به ۳۱۱۵ تومان


صبح امروز سیدمصطفی تاجزاده برای ادامه درمان چشم به بیمارستان فارابی اعزام شد. اما در جریان معاینات، پزشکان متوجه بیماری قلبی آقای تاج زاده نیز شده اند.

به گزارش کلمه، بر اساس دستور پزشکان، معاون وزیر کشور دولت سید محمد خاتمی می بایست اول آذر ماه به بیمارستان اعزام می شد که به دلیل ممانعت نیروهای امنیتی و ناهماهنگی بین بند دو الف و دادستانی از اعزام چند ساعته او به بیمارستان خودداری شد. نهایتا نیز این اقدام دیرهنگام به دنبال پی گیری های مدام خانواده صورت گرفت و با اعتراض پزشک معالج مبنی بر دیر اعزام شدن بیمار به بیمارستان رو برو شد.

ماموران امنیتی سپاه که همراه تاجزاده بوده اند در این زمینه خود را بی تقصیر دانسته و مقامات بالاتر را مسئول معرفی کردند.

بر اساس این گزارش با توجه به عارضه جدیدی که در حین مرخصی اخیر تاجزاده، خانواده ی او در جریانش قرار گرفته بودند، بنا بر توصیه متخصصین قلب، این زندانی سیاسی در بیمارستان فارابی تحت معاینه پزشک متخصص قلب قرار گرفت که فشار بالای او یعنی فشار بین ۲۰ و ۱۹ علی رغم سابقه قبلی تعجب پزشک معالج و همراهان بیمار را برانگیخت.

اکنون، پس از مشکل تاری چشم مشکلات قلب و کلیه نیز بر بیماری های این عضو دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت ایران اسلامی اضافه شده است.

صعود مجدد قیمت دلار به ۳۱۱۵ تومان
رییس اتحادیه طلا و جواهر از افزایش قیمت طلا و سکه نسبت به روز سه شنبه خبر داد و همزمان قیمت دلار در بازار را نیز ۳۱۱۵ تومان اعلام کرد.
 محمد کشتی آرای در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جدیدترین قیمت‌ها از بازار طلا، سکه و ارز اظهار کرد: امروز قیمت سکه تمام طرح جدید یک میلیون و ۲۴۲ هزار تومان، سکه تمام طرح قدیم یک میلیون و ۲۳۵ هزار تومان، نیم سکه ۶۱۸هزار تومان، ربع سکه ۳۱۵هزار تومان و سکه یک گرمی ۱۹۵ هزار تومان است.

وی با بیان این‌که قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز با کاهش ۲۷ دلاری نسبت به دیروز به ۱۶۷۵ دلار رسیده است، افزود: افزایش قیمت سکه و طلا در بازار آزاد با وجود کاهش قیمت اونس جهانی به دلیل افزایش تقاضا برای خرید ارز در بازار آزاد است.

او درباره قیمت انواع طلا تصریح کرد: امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۲۶ هزار تومان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۵۴۵هزار تومان و هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۷۷ هزار تومان است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر همچنین درباره قیمت دلار نیز در بازار خاطرنشان کرد: امروز قیمت هر دلار ۳۱۱۵ تومان است.

 

احمدی نژاد: این دولت پاک‌ترین دولت تاریخ این کشور است و من این را می‌توانم اثبات کنم / راه عبور از تحریم ها اجرای هدفمندی یارانه ها است


ایسنا : احمدی نژاد تاکید کرد:من معتقدم این دولت پاک‌ترین دولت تاریخ این کشور است و من این را می‌توانم اثبات کنم.
احمدی‌نژاد در  بخش دیگری از سخنان اش در مراسمی به مناسبت دومین سالروز اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها گفت : تنها راه اصلی دور زدن تحریم‌های دشمن، اجرای کامل قانون هدفمند کردن یارانه‌هاست و می‌شود این کار بزرگ را انجام داد، البته شرطش این است که این قطار یک راننده داشته باشد؛ چرا که اقتصاد را از دو جا نمی‌توان هدایت کرد.
وی افزود: اجرای طرح‌های تحول اقتصادی در طول سالیان پس از انقلاب مورد توجه مدیران مختلف بوده و ما بعضا شاهد بوده‌ایم که یک گام در این ارتباط جلو رفته‌اند و بعضا دو گام نیز عقب آمده‌اند، گفت: البته این عقب‌نشینی‌ها خسارتش چندین برابر عدم اجرای طرح‌ها بوده است.
احمدی نژاد با انتقاد تلویحی از عملکرد مجلس در تصویب برخی قوانین اقتصادی از جمله توقف هدفمندی یارانه ها گفت: از آغاز هدفمندی یارانه ها می توانستیم صددرصد آن را اجرایی کنیم؛ در 5-6 ماه باقیمانده از سال هم اجرای کامل این طرح بدون اینکه مشکلی بوجود آید، ممکن است. بخدا می شد در مرحله اول صددرصد هدفمندی را اجرا کنیم و هیچ مشکلی پیش نمی آمد ملت آماده بود که این طرح را صددرصد اجرا کنیم چه می شد، بخدا چیزی نمی شد و استقبال بیشتر می شد.
احمدی نژاد با بیان اینکه راه عبور از تحریم ها اجرای هدفمندی یارانه ها است، گفت: هیچ دلیل شرعی برای اینکه یک نفر را از دریافت یارانه کم کنیم وجود ندارد، این پول بیت المال است و روش امیرالمومنین است من طرفدار حذف کردن افراد هستم اما تبعات اجتماعی دارد و به سادگی نیست. دوستان در دولت تلاش کردند و 8 میلیون نفر را جدا کردند، اما نباید این اصل باشد 60 سال یارانه ها معیوب توزیع شده است، اما ما می خواهیم اجازه دهیم 10 – 15 سال مساوی بین مردم توزیع شود.

وی تاکید کرد: باید به دولت اعتماد کرد. این دولت پاکترین دولت تاریخ این کشور است اثبات می کنم که چنین است همه بسیج شدند لکه به این دولت بچسبانند اما نتوانستند باید کشور را ساخت بخدا می شود. نوکر وقتی خوشحال است که اربابش بالا برود ادعایی هم نداریم بخدا بد است که همه مسائل را در مناسبات سیاسی و انتخاباتی رقم بزنیم.

در همین رابطه :
مصباحی مقدم در مورد فاز تکمیلی اجرای هدفمندی یارانه ها
اگر دولت پول دارد بدهی هایش را بدهد

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با تاکید شایعه‌هایی مبنی بر اینکه دولت قصد افزایش یارانه پرداختی به مردم را دارد، گفت: اگر دولت پول دارد چرا طرح های عمرانی خوابیده و دولت بدهی‌اش را به بانکها، بازنشستگان و جانبازان نمی‌دهد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، غلامرضا مصباحی مقدم در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ آذر) مجلس شورای اسلامی، گفت: مجلس فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها را در سال جاری متوقف کرد، از این رو متعجبم که با توقف اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها، ۶ هزار میلیارد تومان را از چه محلی می‌خواهیم به بخش سلامت اختصاص دهیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات در مجلس نهم، افزود: فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها متوقف شده است پس دولت نمی تواند یارانه جدیدی به مردم پرداخت کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نهم، گفت: طبق قانون مابه التفاوت نرخ ارز باید به خزانه واریز شود اما شنیده شده که این واریز نشده است.

روزنامه سعید مرتضوی : آقای رفسنجانی!این خانه 10 میلیارد تومانی رااز کجا آورده اید؟

محمد رضا تقوی فرد، مدیرمسئول روزنامه خورشید، امروز (وابسته به سازمان تامین اجتماعی به ریاست سعید مرتضوی)  از آقای هاشمی رفسنجانی پرسیده است که خانه 10 میلیاردی اش که دو روز پیش وثیقه فرزندش کرد تا از زندان آزاد شود، را از کجا آورده است.
بخش هایی از یادداشت امروز تقوی فرد در ادامه می آید:

... آقای هاشمی رفسنجانی در سال 1384 درست همان زمانی که اسب شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری نهم را زین کرده بود، در مصاحبه‌ای گفت: «فقط یک قطعه زمین در قم دارم و در تهران ملک و خانه‌ای از خودم ندارم» و پیش‌تر از آن نیز بارها و بارها در جاهای مختلف ازجمله تریبون نماز جمعه اظهار کرده بود که مادرش در روستا زندگی می‌کند و فرزندانش کار اقتصادی نمی‌کنند و ساده‌زیستند و... راجع به او دروغ‌پراکنی می‌کنند. همان موقع هم بسیاری از مردم این حرف‌ها را نمی‌پذیرفتند .

... اما امروز در رسانه‌ها تیتر جدیدی دیده می‌شود. عنوانی که هر عقل سلیمی را در برابر آنچه که پیش از آن دیده و شنیده است، متحیر می‌سازد: «ملک «پدر» سند آزادی فرزند»!...
... آیت‌ا... سال‌ها قبل، بارها و بارها گفته بود که ملکی به نام من نیست و اگر کسی پیدا کرد، آن را برای خودش بردارد. امروز مردم آن را پیدا کرده‌اند و حافظه تاریخ گواه همه ادعاهاست. آیا آن شرط هنوز هم پابرجاست و پیداکننده املاک آیت‌ا... و خانواده‌اش که راجع به ساده‌زیستی آنها گفته بود می‌توانند خود را آن‌قدر پولدار فرض کنند که چون آقازاده‌ای با سند چند میلیاردی آزاد شده به عیش بپردازند؟...

سند روزنامه‌ای را که در سال 1384 منتشر شد و من سردبیر آن بودم را نیز در صفحات امروز خورشید آورده‌ام تا همان تاریخی که ثناگوی آیت‌ا... هاشمی به آن بالیده و قبله قلمش را به بی‌باکی از آن آراسته، ورق بخورد و یادآور باشد....

قرائت گزارش ستار بهشتی 3 دی در مجلس


ایسنا  : مهدی دواتگری اظهار کرد: بعد از قرائت گزارش علت مرگ ستار بهشتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، مقرر گردید که این گزارش در جلسه یکشنبه هفته آینده صحن علنی قرائت شود.
وی با بیان اینکه این گزارش در سه بخش تهیه شده است، گفت: بخش اول مربوط به ماوقع جریان از زمان دستگیری تا فوت و اقدامات بعد از فوت، بخش دوم نتیجه‌گیری و بخش سوم یکسری پیشنهادات است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه این گزارش در چارچوب موازین حقوقی و به دور از فشارهای سیاسی تهیه شده است، اظهار کرد: مجلس به وظیفه قانونی خود در تهیه این گزارش عمل کرده است.
دواتگری با تاکید بر اینکه گزارش بر مبنای واقعیات موجود تنظیم شده است، گفت: نکته مهم در این گزارش آن است که نباید تخلف یک یا چند نفر کارمند یا مامور را به حساب آن دستگاه بگذاریم.
وی تاکید کرد که نظام جمهوری اسلامی نظامی قانون‌مند است و به هیچ عنوان اقدامات غیرقانونی را تحمل نمی‌کند!
 

تذکر شدید" مجلس به "کارهای غیرقانونی" دولت


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از هیات رئیسه خواست با تذکر شدید به دولت از انجام کارهای غیرقانونی جلوگیری کند." افزایش احتمالی یارانه‌های نقدی، برخلاف مصوبات مجلس، یکی از کارها غیرقانونی دولت به شمار می‌آید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، غلامرضا مصباحی‌مقدم با اشاره به شایعات مربوط به برنامه دولت برای افزایش یارانه‌های نقدی این کار را غیرقانونی و مغایر با مصوبات مجلس خواند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجلس (خبرگزاری خانه ملت) مصباحی‌مقدم در نشست علنی روز چهارشنبه، ۲۹ آذر گفت که با تصمیم مجلس برای متوقف شدن فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در سال جاری، دولت نمی‌تواند یارانه جدیدی به مردم پرداخت کند.
«دولت اگر پول دارد بدهی‌هایش را بپردازد»
پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس از قول مصباحی‌مقدم نوشت، اگر دولت پولی برای افزایش یارنه‌ها دارد چرا طرح‌های عمرانی خوابیده و بدهی‌های دولتی به بانک‌ها، پیمانکاران و بازنشستگان پرداخت نمی‌شود؟
مطابق گزارش‌ها، دولت از محل فروش ارز در بازار آزاد درآمدهای هنگفتی داشته که صرف هزینه‌هایی خارج از چارچوب قانون بودجه می‌کند. به نوشته‌ی خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در نشست علنی روز چهارشنبه گفت: «اگر دولت از مابه‌التفاوت ارز درآمدی به دست آورده آن را باید به خزانه واریز کند اما من شنیده‌ام که این درآمد به خزانه واریز نشده است. دولت حق ندارد درآمد را به خزانه واریز نکند.»
فروش ارز آزاد برای جبران کاهش فروش نفت
انتقاد نسبت به آنچه پیامد اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه‌ها عنوان می‌شود و اقدام‌های خلاف قانون دولت در مورد درآمدهای حاصل از افزایش بهای انرژی و فروش ارز و طلا به ماه‌ها پیش باز می‌گردد.
احمد توکلی دولت احمدی‌نژاد را متهم به قانون‌شکنی در زمینه فروش ارز کرداحمد توکلی دولت احمدی‌نژاد را متهم به قانون‌شکنی در زمینه فروش ارز کرد
نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه ۵ اردیبهشت ماه در جریان بحث بر سر توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس گفته بود: «در مدت اجرای این قانون تورم طغیان کرد حال من نمی‌گویم مابه‌التفاوت قیمت دلار و سکه کجا رفت و چقدر به جیب دولت وارد شد.»
غلامرضا اسد‌اللهی یکی دیگر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه ۲۳ مهرماه به خبرگزاری فارس گفته است مطابق برآوردها درآمد دولت از فروش ارز به بهای آزاد ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده و به دلیل کاهش درآمدهای نفتی "این مابه‌التفاوت جدید درآمدی صرف جبران این عدم تحقق درآمد خواهد شد."
دولت متهم به قانون‌شکنی
احمد توکلی، رئیس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس و عضو کنونی کمیسیون برنامه روز سه شنبه، ۲۸ آذر در نامه‌ای خطاب با نمایندگان سیاست‌های ارزی دولت را "قانون شکنی" خواند و در مورد "تبعات مخرب" آن هشدار داد.
توکلی می‌گوید او و هفت نماینده اقتصاددان مجلس از شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارایی پرسیده‌اند "که چرا بر خلاف قانون برنامه پنجم در شش ماهه اول سال، نرخ فروش ارز به جای نرخ آزاد ، نرخ جعلی مرجع بوده است؟ همچنین پرسیدیم که این ارزها به چه کسانی فروخته شده است؟ تا معلوم شود چه کسانی از رانت هزاران میلیاردی این قانون‌شکنی بهره‌مند شده‌اند."
رئیس پیشین مرکز پژوهش‌ها دولت را مسئول نوسان‌های شدید بهای ارز خوانده و در پایان نامه خود می‌نویسد: «آنچه در یک سال اخیر بر سر بازار ارز ایران آمده و کمر اقتصاد ملی را خم کرده است و تبعات آن تا چندین سال گریبان مردم و نظام را رها نخواهد کرد، امری نیست که در دنیا و آخرت بتوانند پاسخ آن را بدهند.»
«احمدی‌نژاد تصمیم‌گیر اصلی و نهایی»شمس‌الدین حسینی مدعی است پاسخگویی در مورد سیاست‌های ارزی برعهده‌ی "کارگروه ساماندهی مسایل ارزی" دولت است و وزارت اقتصاد مسئولیتی در این زمینه ندارد. توکلی با استناد به قانون اساسی جمهوری اسلامی در نامه‌ی یاد شده می‌نویسد هر تصمیمی که این کارگروه بگیرد تصمیم هیات وزیران است و در تصمیم‌های هیات وزیران نیز "همه وزرا مسئولیت مشترک دارند."
در جریان پیگیری بحران ارزی اخیر از مدتی پیش بحث تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در مجلس مطرح شده است. جلال یحیی‌زاده، عضو کمیسیون اقتصادی روز چهارشنبه، ۲۹ آذر به خبرگزاری مجلس گفت: «تلقی بسیاری از نمایندگان مجلس این است که در بسیاری از مسایل ارزی و بانک مرکزی خود رئیس جمهور تصمیم گیر اصلی و نهایی است از این رو لازم است مجلس مسئول مستقیم پاسخگویی به سیاست‌های پولی و ارزی را مشخص کند.»
یحیی‌زاده همچنین معتقد است که قانون درباره اینکه مسئولیت ارزی بر عهده وزارت اقتصاد است یا بانک مرکزی شفاف نیست. او می‌افزاید: این نکته را هم باید در نظر داشت که با تحریم ارزی با مشکل نقل و انتقال ارز مواجهیم  و این در عملکرد بانک مرکزی تاثیر گذاشته است.

حمله تند حامیان دولت در مجلس به هاشمی رفسنجانی


آزادی مهدی هاشمی با واکنش تند دو تن از نمایندگان حامی دولت محمود احمدی‌نژاد در مجلس شورای اسلامی ایران همراه بود. در همین حال دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی با اعتراض به این اظهارات خواستار فرصت پاسخگویی در مجلس شد.
روز سه‌شنبه (۲۸ آذر / ۱۸ دسامبر) حمیدرضا رسایی نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود با " ام‌الفساد" خواندن مهدی هاشمی اتهاماتی را متوجه اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران کرد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) رسایی در بخش از سخنان خود گفت: «مهدی هاشمی وقتی در فتنه ۸۸ نشان داد که تبدیل به یک غول مفسده شده است با توصیه و مشورت بزرگترش از کشور گریخت.» وی همچنینی مدعی شد که بازگشت مهدی هاشمی به توصیه پدرش در شرایطی صورت گرفته است که اکبر هاشمی احساس می‌کند " سرهم‌بندی" پرونده پسرش موفق خواهد بود.
حکومت جمهوری اعتراضات مردمی به نتایج دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ را فتنه می‌خوانند. در جریان آن اعتراضات ده‌ها تن از معترضان کشته و صدها نفر روانه زندان شدند. فائزه هاشمی دختر اکبر هاشمی رفسنجانی نیز به علت فعالیت‌اش در آن دوران به شش ماه زندان محکوم شده و هم‌اکنون دوران محکومیت‌اش را در زندان اوین می‌گذراند.حمیدرضا رسایی در بخشی دیگر از سخنانش در مجلس ایران گفت که «مهدی هاشمی در روزهای بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ صدها میلیون تومان به اراذل و اوباش پرداخت کرده است تا برخی میادین تهران، بانک‌ها و اماکن عمومی را به آتش بکشند و ایجاد رعب و وحشت کنند».این اظهارات در حالی بیان می‌شود که بر اساس فیلم‌های منتشر شده در جریان اعتراضات خیابانی برخی نیروهای انتظامی و شبه نظامیان حامی دولت اقدام به تخریب وسایل نقلیه شهروندان و خانه‌ها و مغازه‌ها کردند. مخالفان حکومت ایران همچنین می‌گویند که اکثر راهپیمایی‌های برگزار شده مسالمت‌آمیز بود و نیروهای امنیتی علیه شهروندان اعمال خشونت می‌کردند.
"اختاپوسی" خواندن خانواده هاشمی و اعتراض دفتر رفسنجانی
حمیدرضا رسایی همچنین با اشاره به اینکه مهدی هاشمی با راهنمایی " مشاور اصلی‌اش " با بهانه‌ی بیماری قلبی در بیمارستان بستری می‌شود، افزود: «قرار بوده که از بیمارستان به خانه برده شود که نهایتا توسط ماموران ذی ربط از بیمارستان دزدیده و به زندان بازگردانده می‌شود، همین حرکت نشان می‌دهد که دستگاه قضایی و امنیتی کشور تا چه اندازه مظلوم بوده و در پرونده مهدی هاشمی در فشار یک خانواده اختاپوسی قرار داشته‌اند.»
رسایی با اشاره امکان تبانی، از بین بردن اسناد و یا فرار مهدی هاشمی افزود: «پاسخ قوه قضائیه به اظهارات متهم که در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شده چیست؟ آیا تحقیقات دراین باره انجام شده که متهم و شاه‌کلید فتنه‌ها علیه رهبری را آزاد کرده‌اید.»
اشاره این نماینده مجلس به مکالمه‌ی تلفنی مهدی هاشمی با نیک آهنگ کوثر، کاریکاتوریست ساکن کانادا است. انتشار این گفت‌وگوها که بدون اطلاع مهدی هاشمی ضبط شده در هفته گذشته جنجال زیادی آفرید. در این مکالمات مهدی هاشمی انتقادات تندی را در مورد عملکرد آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کند.
در پی انتشار این سخنان، دفتر اکبر هاشمی با ارسال نامه‌ای به هیات رییسه مجلس شورای ضمن اعتراض به انتشار " توهین‌ها و تهمت‌ها" علیه رییس مجمع تشخیص از تریبون مجلس، درخواست اختصاص وقت برای پاسخگویی شد. طبق آئین‌نامه داخلی مجلس ایران، افرادی که از تریبون مجلس مطلبی علیه آنها بیان می شود، حق پاسخگویی دارند.
مقایسه مهدی هاشمی و ستار بهشتی توسط کوچک‌زاده
در رخدادی دیگر، مهدی کوچک‌زاده، نماینده اصولگرای حامی دولت در مجلس نیز از آزادی مهدی هاشمی انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر این نماینده مجلس روز دوشنبه (۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر) در جمع نیروهای وابسته به بسیج در دانشگاه امام صادق تهران گفت: «من می‌خواهم بمیرم که ستار بهشتی مُرد، اما یک آقازاده با ۱۰ میلیارد تومان آزاد شد.»این نماینده مجلس افزود: «ستار باید قانونی حسابش را پس می‌داد. او گچکاری بود که در رباط کریم کار می‌کرد و مهدی هاشمی آقازاده‌ای که با ۱۰ میلیارد تومان وثیقه آزاد شد. آیا شما دنبال ترویج این دین هستید؟»
کوچک‌زاده در بخش دیگری از سخنانش در دانشگاه امام صادق بدون نام بردن از اکبر هاشمی رفسنجانی افزود: «کسی که بلد است ۱۰ میلیارد پول برای آزادی فرزندش بگذارد، کارهای دیگر هم بلد است.»
سایت بازتاب در واکنش به اظهارات نمایندگان حامی دولت علیه اکبر هاشمی رفسنجانی با انتشار یادداشتی به قلم " حسن فاتحی" با اشاره به وثیقه‌ی پرونده موسوم به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی می‌نویسد: «چگونه می شود، امثال مه آفرید که دارئی‌شان بیش از ۱۲هزار میلیارد تومان برآورد شده، درتعاملات انجام یافته با طیفی ازمدیران متخلف که ذکر شمه‌ای از اسامی و فسادشان در پرونده اختلاس بزرگ برمردم به نمایش گذاشته شد، مورد کنکاش قرارنمی‌گیرد.»
او می‌افزاید: «اینکه دانه‌ درشت‌های واقعی پرونده چه کسانی بودند هنوز هم مورد سوال مردم است. آقای رسایی، مردم به خود می‌گویند اسلام مصباح الاسلام‌ها چرا فساد خودی‌ها را ولو درشت نمی‌بیند ولی ازاتهامات دیگران، پیراهن عثمان برای جلوس مدیریت‌ها درست می کنند؟»